On gözlü'de piyano resitali

Diyarbakır'da 3,5 yaşında piyanoya başlayan, katıldığı yarışmalarda dereceye giren Delal Arin Demirel (8), Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü'de turizme katkı amacıyla yerli ve yabancı ziyaretçilere resital sundu. Demirel, "Annemle birlikte 3,5 yaşında çalmayı öğrendim. Hayalim piyanist olmak. Ünlü bir piyanist olduktan sonra konser vermek istiyorum” dedi.

Haberler 28.05.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Delal Arin Demirel, 3,5 yanda piyano eitmeni annesiyle piyano çalmaya balad. Demirel, 2017de 17 ülkenin katld Evde Sanat Var Müzik Festivalinde 1incilik elde etti. çalmalarn sürdüren Demirel, geçen yl Amerika Birleik Devletlerinin Florida Eyaletinde online düzenlenen South Florida nternational Piano Competition yarmasnda 6 ya kategorisinde 2ncilik elde etti. Daha sonra srasyla ngilteredeki London Youth Piano Competition ve Polonyadaki nternational Piano Competition For Pianist yarmalarndan 2ncilik, Dubaide düzenlenen Four Notes nternational Piano Competition yarmasnda da 97 puanla 1inci oldu. Delal Arin en son sviçredeki yarmada da Gelecein Yldz derecesini ald.

TARH KÖPRÜDE PYANO ELNDE DANS ETTLER

Cumhurbakanl Senfoni Orkestras Piyanisti Filiz Balkzdan da dersler alan Delal Arin, Diyarbakrn tantmna katkda bulunmak amacyla Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprüde yerli ve yabanc turistlere resital sundu. Köprüye fotoraf çekimi için gelen baz çiftler piyano eliinde dans etti.

1inci snfta eitim gören Delal Arin, çou zaman annesi Berrak Demirel ile çaltn belirterek, Annemle birlikte 3,5 yanda çalmay örendim. Hayalim ünlü bir piyanist olmak. Ünlü bir piyanist olduktan sonra konser vermek istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git