Onbir ayda 200 milyon

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Hani Belediyesince, 11 ayda birçok proje hayata geçirilerek 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Hani Belediye Başkan Vekili Kaymakam Yazıcı "Vatandaşlarımıza hesap verebilmek amacıyla belediyemize davet ediyoruz. Vatandaşlarımız gelip sorabilir. Benim paramla geçen ay nereye harcama yapıldı? Biz bunun kuruşu kuruşuna hesabını onlara verebiliriz. Paraları da kaynakları da bize emanettir"

Haberler 29.09.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakrn Hani Belediyesi tarafndan 11 ayda birçok proje hayata geçirilerek 200 milyon liralk yatrm yapld.

Diyarbakrn Hani Belediyesinin, vatandalar kaliteli belediyecilik hizmetiyle buluturmak için balatt çalmalar sürüyor. Belediye, 11 ayda 200 milyon liralk yatrm gerçekletirdi.

Hani Belediye Bakan Vekili Kaymakam aban Arda Yazc, göreve baladktan sonra ilçenin skntlaryla ilgili yaptklar anket sonras vatandalarn hizmet taleplerine göre çalmalarn yürüttüklerini söyledi.

Yaptklar hizmetleri vatandalarn taleplerine göre belirledikten sonra proje hazrladklarn kaydeden Yazc, katlmc belediyecilik anlayn sergilemenin mutluluunu, bunu vatandalarla paylamann sevincini hep birlikte yaadklarn belirtti.

11 ayda 200 milyon liralk yatrm

Vatandalarn talebi dorultusunda ilçenin tarihi meydann yeniden düzenlemeye baladklarn aktaran Yazc, bu amaçla vatanda ve esnafn talebi dorultusunda bir hizmet modeli gelitirdiklerini dile getirdi.

Meydanda Ulu Caminin silüetini bozan 38 metruk bina olduunu tespit ettiklerini ifade eden Yazc, meydan yeniden düzenleyecek projeyi hayata geçirdiklerini, tarihi silüeti bozan ve görüntü kirliliine neden olan elektrik hatlarn yer altna aldklarn bildirdi.

Meydana açlan caddenin isminin deitirilmesi konusunda vatandalarn talepleri olduunu belirten Yazc, Esnafa sormak istedik. Bunun için de anket çalmas yaptk. Vatandalarmza caddenin ismi konusunda bavuruyoruz. dedi.

- çocuk park olmayan ilçeye 17 park

Projelerde vatandalarn taleplerine bal kaldklarn anlatan Yazc, konumasn öyle sürdürdü:

Vatandan fikirlerine deer veriyoruz. Belediyecilik anlayn kurumsallatrmaya, yaygnlatrmaya çalyoruz. Bizim muhatap kitlemiz vatandalarmz. çocuklarmzn da taleplerini alyoruz. Vatandalarmza hesap verebilmek amacyla belediyemize davet ediyoruz. Vatandalarmz gelip sorabilir. Benim paramla geçen ay nereye harcama yapld? Biz bunun kuruu kuruuna hesabn onlara verebiliriz. Paralar da kaynaklar da bize emanettir. lk göreve baladmz zaman ilçede çocuk park yoktu. u an 17 çocuk parkmz var. ehir parkmz var, yetikinlerimize yallarmza hitap edecek tarzda ina ettik. Ayn zamanda kadnlarmza yönelik Zeynep Hatun Kadn çocuk Konuk Evi ve Nene Hatun Taziye Evi ile Sosyal Hizmet Evini hizmete açtk. Kadnlarmzla birlikte hizmete sunuyoruz. Vatandalarmza soracaz, taleplerini ba tac edeceiz ve bu taleplerinin hayata geçirilmesi noktasnda da bir efor sarf edeceiz.

- 11 ayda 200 milyon lira yatrm

Yazc, tüm kamu kurum ve kurulular ile büyük bir koordinasyon ve i birlii içerisinde, halkn yllarca yaad maduriyetleri giderme noktasnda çok ciddi admlar atldn vurgulad.

Kamu kurumlarmz ve bakanlklarmzn desteiyle 11 ayda ilçede yaplan yatrmlarn yaklak maliyeti 200 milyon liraya yaklat. nallah projelerimiz tek tek hayata geçince vatandalarmz için çok güzel admlar atlm olacak. Onlarn memnuniyeti bizim çalma azmimize ve gücümüze güç katyor. diyen Yazc, belediye hizmetlerinde kullandklar kaynaklar emanet olarak gördüklerini dile getirdi.

Yazc, u deerlendirmelerde bulundu:

Biz de bir nevi içiyiz. Bizim vatandalarmzdan bir üstünlüümüz söz konusu deil. Vatandalarmz müsterih olsunlar. Biz kamu kaynan ne kimseye peke çektiririz ne de gayrimeru ilerde harcanmasna müsade etmeyiz. Bu bizim en temel haysiyetlerimizden birisidir. Vatandamzn emanetine ne pahasna olursa olsun sahip çkarz.

- çocuklar dada deil, okul ve parkta

Belediyenin yapt projeler sayesinde kandrlp örgüte katlan çocuklarn, artk parklarda oynayarak okula gittiini vurgulayan Yazc, Buradaki hizmet boluu toplumsal katmanlarda birtakm skntlara sebebiyet vermi. çocuklarn eitim öretimden mahrum braklmas, kadnlarmzn eitim ve kültürel faaliyetlerin dnda tutulmas veya yürütülmekte olan bir kamu hizmetinin dnda tutulmas gibi. ifadelerini kulland.

Kadn ve gençlerle ilgili de birçok güzel projeleri olduunu bildiren Yazc, vatandalara müreffeh, huzurlu bir gelecei ina etme noktasnda hem belediye hem kaymakamlk olarak faaliyet ve projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- Esnaf ve vatandalar memnun

lçe esnafndan Cemal Özçelik de belediye hizmetlerinde fikirlerinin sorulmasnn çok güzel olduunu dile getirerek, yaplan hizmetlerden memnun olduklarn söyledi.

Esnaf Cahit Topalolu ise 25 yldr ilçede esnaflk yaptn, daha önce böyle bir hizmet görmediini aktararak, imdiki hizmete saygm sevgim sonsuzdur. Kapmzdan çöpümüz alnyor. Yaplan hizmete minnettarz. Daha önce böyle hizmet yoktu. Bu hizmeti beklemiyorduk. Bir baktk Allah bize verdi. Hizmetler böyle devam etsin. Bu hizmete vesile olan Babakanmza, Cumhurbakanmza çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

lçede 40 yldr terzilik yaptn söyleyen Mahmut Yldz da belediyenin hizmetler için esnaf ve vatandaa danmasnn kendilerini çok mutlu ettiini belirtti.

Yldz, Hizmetlerin halkn görüünün alnarak yaplmas çok güzel. lçemiz çok geri kalm, hizmete ihtiyac var. imdi hizmet yaplyor. dedi.

Ana Sayfaya Git