Önce çaldı, sonra şikayetçi oldu

Diyarbakır’da bir berber dükkanının klima hortumlarını gündüz saatlerinde çalan hırsız pişkinliğiyle pes dedirtti. Hırsızlık yapan kişi işletme sahibinden şikayetçi oldu.

Haberler 02.11.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir berber dükkannn klima hortumlarn gündüz saatlerinde çalan hrsz pikinliiyle pes dedirtti. Hrszlk yapan kii iletme sahibinden ikayetçi oldu.

Olay, geçtiimiz günlerde Yeniehir ilçesi Ofis semtinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bilal Daa ait bir berber dükkannda klima hortumlarn ve kablolarn gündüz vakti çalmaya çalan G.G. (25), çkartt seslerle iletme sahibinin dikkatini çekti. Kameradan çevreye bakan iletme sahibi Bilal Da, klima motorunun etrafnda birinin olduunu fark etti. Koarak ahs yakalayan Da, klima hortum ve kablolarn söktüünü fark etti. ahs yakalayarak polisi arayan Da, hrsz polislere teslim etti. Gözaltna alnarak karakola götürülen ahs, piman olduunu dile getirmesiyle iletme sahibi ikayetinden vazgeçti. yerine dönen Da, polis ekipleri tarafndan aranarak ahsn kendisinden ikayetçi olduunu duyunca oka urad. Karakola giden Da, G.G.yi darp ettii iddiasyla ifadesi alnd. letmeci, ahsn kaçmaya çalt için yere yatrdn ifadesinde yer vererek G.G.den vazgeçtii ikayetinin devam ettirilmesini ve ahstan ikayetçi olduunu söyledi. çkarld mahkemelerce daha önce de denetim serbestlii olan ahs G.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BEN KAYETTEN VAZGEçTM, O KAYETç OLDU

letme sahibi Bilal Da, suçüstü yakalad ahsn pimanln dile getirmesinden dolay ikayetinden vazgeçtiini fakat karakoldan çkar çkmaz ahsn kendisinden ikayetçi olduunu ve bu olaya ardn kaydetti. Da, Hafta içi sabah saatlerinde i yerimde kahvalt yapyordum, demir sesleri geldi. Güvenlik kameralarndan bakalm dedik, kamera kaytlarna bakarken o esnada klima motorlarnn parçalarn sökmeye çalyordu. O esnada bizde geldik buraya, hrsz yakaladk ve yere yatrdk. Polisi aradk, geldi incelemelerde bulundu sonra, kelepçesini takarak karakola götürdü. Sonra ben de karakola geçtim, karakola geçtikten sonra çocuun denetimli serbestlii varm, onu örendik ve piman da olduunu söyleyerek yalvard yakard. ikayetçi olmayacaz dedik, daha sonra polis beni arad, çocuk senden ikayetçi oluyor dedi. O ikayetçi olunca mecburen biz de ikayetçi olduk. Biz ikayetçi olunca direkt denetimli serbestlii olduundan dolay ayn gün cezaevine girdi. Polis gelene kadar onu biz burada mecburen kaçmasn engellemek için yere yatrdk. O da beni darp etti demi, darp raporu alm ve bizden ikayetçi olmu. Yani hrsz yakalaynca bizden ikayetçi oluyorlarm, kim armaz ki böyle bir duruma. Bir kere daha klima motorlarn sökmeye gelmilerdi, ama bir ey yapamadan gitmilerdi. Sesleri duyan komular sa olsun, barp çarmlar, onlar gitmilerdi. lk defa bamza geliyor böyle bir olay. Hele ki ikayetçi olan bir hrsz bu herhalde herkesin bana gelmemitir diye düünüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git