Önemli olan kalpte olmak

Güher Sinem Büyüknalçacı, 76 bin nüfuslu Çınar ilçesi için bir kaymakamdan daha fazlası.. İstanbul'da doğup büyüyen Büyüknalçacı, başarıyla görev yaptığı 3 ilden sonra atandığı Diyarbakır'da sokak sokak, ev ev gezerek halkın gözünde devletin şefkatli yüzü oldu İlçe halkı, çocuklardan Kürtçe öğrenen, kızları okumaya yönlendiren, aşıya ikna için bizzat çalışan kadın kaymakam için 'Onu asla bırakmayız' diyor

Haberler 10.06.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çnara geçen yl atanan ve ilçenin ilk kadn kaymakam olan Güher Sinem Büyüknalçac (42), ksa sürede halkn gönlünde taht kurdu. 7den 70e herkesin sorunlar ile ilgilenen sokak sokak, ev ev gezen Büyüknalçac, ilçenin kaymakam ablas oldu. Bölgede, devletin efkati ve güler yüzü olan kaymakam Büyüknalçac, kahvede, çay bahçesinde ve lokantada ilçe halk ile çay içip yemek yiyerek uzun sohbetler ediyor. Akamlar evinde arlad çocuklardan Kürtçe örenen genç kaymakam, ilçede birçok kiinin ismini biliyor. stanbulda doup büyüyen Büyüknalçac, 2003te Karadeniz Teknik Üniversitesi ktisat bölümünden mezun oldu. Sonrasnda Kayseri, Aydn ve Malatyada çeitli ilçelerde kaymakamlk yapan Büyüknalçac, geçen yl çkan kararname ile 76 bin nüfuslu çnarn ilk kadn kaymakam oldu.

KIZLARIN ROL MODEL

lçedeki genç kzlarn örnek ald kadn kaymakam, krsalda kzlarn okumas için gece-gündüz demeden ev ziyaretleri gerçekletiriyor. Ksa sürede halkn kaymakam ablas olan Büyüknalçac kendisini arayanlarn her türlü yardmna kouyor.

YILIN DARECS SEçLD

Büyüknalçac 2 yl önce Türk dareciler Dernei tarafndan yln idarecisi seçildi. Kadn kaymakam ayrca Elazda geçen ylki 6.8 büyüklüündeki depremde, yardmlarn ve çalmalarn organizasyonunu salamak amacyla depremden sorumlu vali yardmcs olarak görev ald.

HALKLA ARAMIZDA ARACI YOK

çnar Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac: yi diyalog kurmamz, halkla aracsz iletiimimizden kaynaklanyor. Her kapy çalarak devletin yardm elini uzattk. Kahvehanede gece geç saatlere kadar sohbetlerimiz oldu, onlarn yürei ile diliyle konuup kendimi onlarn yerine koydum, empati yaptm. Akam evine çekilen idareci olmadm. Onlarn bana teekkür etmesini istemedim. Beni sevip, evlad, ablas, kardei gibi gördükleri için ben onlara teekkür ediyorum.

TAYN çIKARSA, KALMASI çN MZA TOPLARIZ

EMEKL ABDULLAH DURMAZ: çok memnunuz, Allah da ondan memnun olsun. Tayini çkarsa, kalmas için imza toplarz.

MUHTAR MEHMET DOAN: Kaymakammz iyi yazn. lçemize idareci olmann yannda her evin misafiri olarak geldi. Bamzn üstünde yeri var.

ESNAF EYHMUS AYDIN: Kaymakam hanm, 7den 70 herkesin derdine ortak oldu. çarda insanlarn sorunlarn dinledi. Gençle genç, yal ile yal oldu. Devletin efkati ve güler yüzünü bize gösterdi

DERT DNLED, çÖZÜM ÜRETT

Pandemi döneminde insanlarn skntlarn bire bir dinleyerek çözüme kavuturan kadn kaymakam, a çalmalarnda da önemli rol ald. A olmak istemeyen vatandalar, salk görevlileri ile birlikte ziyaret edip ann önemi konusunda bilgilendiren kaymakam Büyüknalçac, sohbet srasnda gerekli olduu için Kürtçe de örenmeyi baard.

Ana Sayfaya Git