Onlar gönül dostlarıdır

Diyarbakırlı hayırsever kadınlar Türk Kızılay için gönüllü üretim yapıyor.

Haberler 11.10.2021 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrl hayrsever kadnlar, Türk Kzlayn ihtiyaç sahiplerine sunduu destee katkda bulunmak için gönüllü üretim yapyor.

Türk Kzlay Diyarbakr ubesinde oluturulan birimde 40 kadnn gönüllülük esasyla hazrlad mant ve amigurumi bebek ile patik, masa ve kap süslerinin satndan elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine destek salanyor.

Kadnlarn hazrlad mant ile Halk Eitim Merkezinden usta öreticiler gözetiminde üretilen oyuncak bebek, patik, masa ve kap süsleri beeni görüyor.

Kadnlar bu gönüllü yardm faaliyetiyle sosyalleirken beceri de kazanyor.

Gönüllü üretime katlan ihtiyaç sahibi kadnlara ise Türk Kzlay tarafndan çeitli destekler sunuluyor.

- Emekleriyle ihtiyaç sahiplerine katk sunmak istiyorlar

Kzlay l Kadn Kollar Bakan Lebibe Ylmaz, kadnlara yönelik hayata geçirdikleri çalma için ube binasnda mant ve örgü birimi oluturduklarn söyledi.

çalmalara 40 kadnn katldn ifade eden Ylmaz, Bunlardan kimileri ihtiyaç sahibi kimileri de destek olmak için buradalar. dedi.

Ylmaz, bu üretim sayesinde kadnlarn sosyalletiini dile getirerek, Kadnlarmz emekleriyle ihtiyaç sahiplerine katk sunmak istiyor. htiyaç sahibi ve iyilik yapmak için gelen kadnlarmz bir araya getirmi olduk. diye konutu.

Saladklar anlama çerçevesinde Halk Eitim Merkezinden gelen öreticilerin birimlerdeki kadnlara örgü örettiini aktaran Ylmaz, Kendilerine malzeme destei de sunuyoruz. Pazar imkan da salandktan sonra ürünler sata sunuluyor. Kadnlar haftann iki günü günde 20 kilogram mant üretiyor. Satlarmz çok güzel. Mantlarmz hemen tükeniyor. ifadelerini kulland.

Ylmaz, birimleri iletmeye dönütürmek için de aratrmalara baladklarn anlatarak, böylece kadnlarn pazar salayarak, ürettikleri mant ve dier ürünleri satarak bütçelerine katk salayabileceini söyledi.

- Buras bana terapi gibi geldi

Üretime katlan kadnlardan Gülgez çiftçiöz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle babasn kaybettiini, arkadalarnn tavsiyesi üzerine birime geldiini belirtti.

Buras bana terapi gibi geldi. Burann bana faydasn eim ve çocuklarm da fark etti. diyen çiftçiöz, çocuklara yardmda bulunmann mutluluunu yaadn aktard.

çiftçiöz, 18 yldr sürekli evde olduunu, bugüne kadar hiçbir faaliyette yer almadn anlatarak, Buraya bakmaya geldim ama sonra çkamadm. Yaptm oyuncaklarla ihtiyaç sahibi çocuklarn oynamas beni mutlu ediyor. Bu nedenle daha da severek ve özen göstererek yapyorum. eklinde konutu.

- Gelir ihtiyaç sahiplerine gittii için mutlu oluyoruz

Remziye Tutar da salgn nedeniyle evde bulunmaktan skldn üretime destek vermek için geldiini belirterek, Elde edilen gelir ihtiyaç sahiplerine gittii için mutlu oluyoruz. dedi.

Aklibe Ylmaz ise bu üretimin hem maddi hem de manevi açdan fayda saladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git