Onurlu haykırış!

Hazro Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Salih Sak, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Haberler 15.12.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Hazro Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Salih Sak, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde eylem yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 834üncü gününde sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla Kaymakam Sak karlayan aileler, evlatlarnn nasl daa kaçrldn anlatt, terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Kaymakam Sak, gazetecilere yapt açklamada, Diyarbakr annelerinin yannda olduklarn ifade etmek için geldiklerini, ailelere Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soylunun selamlarn getirdiini belirtti.

Ailelerin bu eylemleri ile dier annelere de cesaret aladn ifade eden Sak, Bugün terör örgütüne katlm sfr noktasna yaklatysa bunda onlarn emekleri, paylar çok büyük. Onlarn cesareti, sabr sayesinde bu örgüt bitecek. Belinin krld, az kaldklar dorudur. Yaknda bittiini de göreceiz inallah. dedi.

Sak, eylem yapan baz ailelerin evladna kavutuunu hatrlatarak, bunlarn devamnn da geleceini aktard.

Bütün ailelerin çocuklarna kavumasn heyecanla beklediklerini dile getiren Sak, unlar kaydetti:

Diyarbakr anneleri buray terk etmeyecek. O kararll onlarda gördük. Diyarbakr annelerinin, babalarnn gözyalarn gördük ama gözyalarnn arkasnda çok ciddi bir kararllk, büyük bir cesaret var. Terör örgütünü de ite bu bitirecek. Teröristlerle mücadelemizi kahraman kolluk kuvvetlerimiz laykyla yapyorlar. Teröristle mücadeleyi çok güzel yapyorlar. Terörle mücadeleye Diyarbakr annelerinin de önemli katks oldu. Psikolojik olarak çökerttiler, terör örgütünü ve arkasndaki destekçilerini. Onlarn haykrlar, tüm topluma aladklar cesaret artk Diclenin kuzularnn örgüte kaptrlmayacann beyandr.

Ana Sayfaya Git