Operasyon bitti yasak kaldırıldı

PKK'ya yönelik 104 kırsal mahallede 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla düzenlenen "Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu" tamamlandı.

Haberler 03.06.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR - Diyarbakrn 6 ilçesindeki 104 krsal mahallede PKK örgütüne mensup militanlara yönelik 10 bin 73 güvenlik personelinin katlmyla yürütülen ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonu tamamland.

Valilikten yaplan açklamada, 28 Mays saat 22.00de bin 528 kilometrekarelik alanda balatlan operasyonun sürdüü, 5 köy ve mezralarndaki 109 ev ve eklentilerinde gerçekletirilen aramalarda aralarnda 18 Austos 2016da Elaz Emniyet Müdürlüüne bomba yüklü araçla saldr olaynn üphelisinin de bulunduu 12 kiinin gözaltna alnd bildirildi.

ELE GEçRLENLER

Örgüt üyelerine ait 2 snak ve 2 maara ile çevresinde yaplan aramada patlayc yapmnda kullanlan 8 çuval içinde 400 kilogram amonyum nitrat, mutfak tüpü, 200 metre kablo, 2 pil bloku, el telsizi, 6 takm örgüt militan kyafeti, 5 çift spor ayakkab, uyku tulumu ve kamera bulunduu kaydedilen açklamada, snak ve maaralarn kullanlamaz hale getirildii, malzemelerin imha edildii belirtildi.

Ekiplerce, 31 noktadaki kontrollerde 114 araç ile 314 kiinin sorgusunun yapld aktarlan açklamada, yoklama kaça olduu tespit edilen 3 kiinin Askerlik Kanunu gereince tebligatn ardndan serbest brakld kaydedildi.

DYARBAKIR-BNGÖL

Açklamada, u ifadelere yer verildi: Diyarbakr-Bingöl karayolunun Lice ilçesi Alikahya köyü mevkisinde teröristlerce karayolunun kenarna yerletirilmi 12 kilogramlk 3 tüp içinde yaklak 150 kilogram amonyum nitrat ile 3 dolu mutfak tüpü ile güçlendirilerek hazrlanm el yapm patlayc düzenei, Yukar Tural köyü yaknlarnda 20 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanlarak tuzaklanm bir el yapm patlayc düzenei olmak üzere 2 el yapm patlayc imha edildi. Narko terörizmle mücadele kapsamnda ele geçirilen 52 bin 642 kök Hint keneviri yaklarak imha edildi, 3 üpheli gözaltna alnd.

43 KÖYDEK YASAK KALKTI

Buarada, Lice, Dicle, Hani ve Kocaköy ilçelerinde terör örgütü PKKya yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle vatandalarn zarar görmemesi amacyla 30 Maysta ilan sokaa çkma yasa, dün sona erdi. Açklamada, halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve vatandalarn zarar görmemesi amacyla Licenin Ecemi, Birlik, enlik, Abal, Erginköy, Daralan, Duruköy, çeper, Güçlü ve Gökçe, Haninin Kaledibi, Topçular, çukurköy, Kuyular, Abaclar, Akçayurt, Yukartural, Uzunlar, Serenköy, Gömeç, Kalaba, Krm, Yayvan, Soylu, çardakl, Sergen, Okurköy, Gürbüz, Anl, Süslü ve Belen, Kocaköyün aklat ve Yazköy ile Diclenin Meydanköy, Sergenli, Dedeköy, Bademli, Döer, Arköy, Tepe, Baköy, Deirmenli ve Kelekçi mahalleleri ile mezralarnda 30 Maysta ilan edilen sokaa çkma yasann saat 11.00 itibaryla kaldrld belirtildi.

Ana Sayfaya Git