Orası senin yerin değil!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 10.09.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 373. gününe girdi.

Daa 4 yl önce 16 yanda kaçrlan olu Aziz için evlat nöbetini sürdüren Güzide Demir, eylemlerine kararl ekilde devam edeceklerini söyledi.

Evlad için bir ömür bile eylemi sürdürebileceini anlatan Demir, çocuumuzu almadan gitmiyoruz. Evlatlarmz HDPden istiyoruz. HDP çocuumuzu çald, götürdü. Olum yetimdi. Ne istediler çocuumdan? Olum Aziz, beni duyuyorsan gel. Oras senin yerin deil. Gel güvenlik güçlerimize teslim ol. diye konutu.

Olu Fatih için evlat nöbetine devam eden Abdullah Demir de çocuklarna kavuacaklarna inançlarnn tam olduunu belirterek, Bir yl geçti. K, yaz, hastalk, bayram demeden burada oturduk. Anneler burada eylemde, babalar da evde çocuklarna yemek yapyor. Bunlarda vicdan olsa bunu yapabilirler mi? dedi.

150Y AKIN ALE EVLATLARI çN NÖBET TUTTU

Anne Hacire Akarn oluna kavumasnn ardndan 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl önünde balatlan evlat nöbetine katlm gün geçtikçe artyor.

Diyarbakrda 5 yl önce 13 yandayken daa kaçrlan olu Erdal için gelen anne Gülen çetinin de 1 Eylülde oturma eylemine katld örenildi.

Anne çetin ile birlikte bugüne kadar 150yi akn aile, evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak için nöbete dahil oldu.

Ana Sayfaya Git