'Organize sanayi bölgesi Bismil ekonomisine nefes olacak'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Başkanı Veysel Yağmur ve ilgili bürokratlar ile birlikte Bismil’de kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için yer incelemelerinde bulundu.

Haberler 26.11.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün boyu yaplan incelemeler sonucunda OSB için uygun alann kararlatrldn ifade eden AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, bu admn ilçede ekonomik kalknma ve istihdam için tarihi önem tadn söyledi.

lçenin sorunlar hakknda deerlendirmelerde bulunan Aydn, Bismil ve bölge ekonomisine can suyu olmas beklenen Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilecei alan tespit edebilmek için ilçede incelemeler yaparak projenin içerii hakknda açklamalar yapt. Organize Sanayi Bölgeleri projelerinin bölgenin ekonomik kalknmasna ciddi katklar saladn ifade eden Aydn, Bismil Organize Sanayi Bölgesinin binlerce insana i alan açacan da kaydetti.

BSML çN çOK DEERL BR YATIRIM

Organize Sanayi Bölgesinin ilçenin ekonomisine çok önemli katklar salayarak isizlik sorununun çözümü noktasnda ciddi bir katma deer oluturacan aktaran Aydn, Her yl buradan çalmak için Türkiyenin baka bölgelerine giden vatandalarmzn mevsimlik göçünü önleyecektir. Hem Bismil hem bölge için çok ciddi bir yatrm olarak deerlendiriyoruz. Ekonomik kalknma ve istihdam adna sevindirici bir gelime. Binlerce kiinin çalaca Organize Sanayi Bölgesi inallah en ksa zamanda tamamlanarak Bismil halkna teslim edilecektir. Tarm ekonomisi konusunda iyi bir alt yap ve potansiyele sahip olan Bismilin kaderini deitirecek olan Organize Sanayi Bölgesinin imdiden Bismilimize hayrl olmasn diliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git