Ortak aklı işleteceğiz

Vali Karaloğlu, "Sorunları elele, omuz omuza vererek, ortak akılla, birliğimizi ve beraberliğimizi kullanarak Diyarbakır'a yaraşır çözümler üretirsek o zaman farkımız ortaya çıkmış olacak." dedi.

Haberler 20.06.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya Valisi olarak görev yaparken Cumhurbakanl Kararnamesi ile Diyarbakr Valisi olarak atanan Münir Karalolu, görevine balad. Karaolu görev süresi içerisinde kendisi için meselenin Diyarbakr yönetmek olmadn aksine Diyarbakr iline layk olmak olduunu söyledi.

Valilik binas önünde vali yardmclar ve kaymakamlar tarafndan karlanan Karalolu, eref defterini imzalad. Karlama töreninin ardndan gazetecilere açklama yapan Karalolu, kendisini bu göreve layk gören Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soyluya teekkür etti.

BÖLGEDE DAHA ÖNCE çALITIM

Daha önce bölgede çaltm. Vanda 4,5 yla yakn Vali olarak çaltm. anlurfa Harranda da kaymakam olarak görev aldm. Bundan dolay bölgeyi bildiim gibi bölge insann da tanyorum. Bölgenin tana, toprana ve insanna sinmi olan irfannn, Türkiyenin büyük bir zenginlii olduuna da inanyorum. diyen Vali Karalolu Diyarbakrn çok eski bir tarihi bir kent olduunu söyledi, Karalolu, Diyarbakr kadim bir ehirdir. 12 binlik bin yllk bir derinlie ulaan köklerimiz var. Bir aacn kökleri ne kadar salam ise dallarnn oluturmu olduu gölge de o kadar salam olur. Bizler de Diyarbakrn köklerine ne kadar yatrm yaparsak oluturulacak gölgede insanmz huzur içerisinde ve birlik-beraberlik içerisinde yaatma ansmz artrm olacaz. eklinde konutu.

PEYGAMBERLER VE SAHABELER

Diyarbakr ehrinin çok mübarek olduunu belirten Karalolu, Diyarbakr mübarek bir ehirdir. Peygamberlerin ve sahabelerin ehridir. nsanlar doruya, iyilie ve güzele davet eden Peygamberlerin mekn ve makamdr Diyarbakr ehri. Yine ad Mekkedeki ad Mescid-i Haram, Medinedeki Mescid-i Nebi, Kudüsteki Mescid-i Aksa, amdaki Emevi Camisinden sonra slam aleminin 5inci Harem-i erifi olan Ulu Camimiz Diyarbakrn ululuunun nianesidir. dedi.

Diyarbakr nüfus bakmndan Türkiyenin 12inci büyük kenti olduunu belirten Karalolu, Diyarbakr zengin bir ehirdir. Surlar, dalar, balar ve yaylalar ile zengin bir ehirdir. nsanln yeryüzü macerasna eit olmu binlerce deerimiz ve binlerce hikayemiz var. Eer Diyarbakr kentimizin maddi ve manevi deerlerini doru bir iletiimle insanln istifadesine sunmu olursak görevimizi yapm oluruz. Ayn zamanda Diyarbakr ehri, Türkiyede nüfus bakmndan 1 milyon 756 bin 330 kiinin yaad bir kent olma özellii ile Türkiyede 12inci srada yer alarak büyük bir ehir. Bu nüfusun 0-40 ya arasndaki says, yaklak 1 milyon 330 bin 749 kiidir. Bu da genç nüfusun çok büyük olduunu göstermektedir. Bundan dolay Diyarbakrn genç nüfusu, ehrin vizyonu için büyük bir kazanç olarak görüyorum. diye belirtti.

EL ELE, OMUZ OMUZA VERECEZ

Diyarbakrdaki sorunlar ortak aklla çözeceklerini belirten Karalolu, Hayatn doal parças olarak ebetteki sorunlarmz da olacaktr. Sorunlarmz ikyet ederek ve alt alta sralayarak ebetteki çözemeyiz. Sorunlarmz el ele vererek, omuz omuza vererek ve ortak aklla birliimizi-beraberliimizi kullanarak sorunlarmz çözeceiz. ahsm adma söyleyecek olursam benim için mesele Diyarbakr yönetmek deil Diyarbakra layk olmaktr. Fiilen bugün göreve baladm. Biliyorum ki her gelecek yakndr. Bundan dolay bugün Diyarbakrda göreve balarken merhaba demek için karnzdaysam bir gün de elveda demek için karnzda olacam. Asl olan bu süreç içerisinde 12 bin yldr bu kentte gelip görevini tamamlayanlar gibi biz de giderken kaç Diyarbakrllar ile dost olabildik diyeceiz. Yine kaç Diyarbakrlnn gönlünü kazandk, Diyarbakrn markasna ne kadar katkda bulunabildik, ehrin kültür deerine neler katabildik, ehirdeki çocuklarla-gençlerle ilgilenebildik, sivil toplumlarla el ele vererek kent için hangi projeleri üretebildik ve hangi sorunlarnn çözümünde Diyarbakrdaki taraflarla ortak çözüm ürettik sorularna ayrlrken cevap verebilirsem o zaman görevini yapm olarak kendimi göreceim. eklinde konutu.

DYARBAKIR çN YEN BR BALANGIç

Görev süresi içerisinde her kesimle görüeceklerini belirten Karalolu, Hem benim için hem de Diyarbakr ehri için bugün yeni bir balangçtr. Allah yeniden balayanlara yardm eder. Rabbim hem Diyarbakra hem de ahsma Diyarbakr Valilii noktasnda yardm etsin. Diyarbakrda görevim boyunca bütün kesimlerle ve taraftarlarla konumaya-dertlemeye çalacam. Önümüzdeki günlerde geçlerimizle, esnafmzla, sanayicimizle, sivil toplumumuzla ksacas herkesle kentin sorunlarn konumaya çalacaz. Pandemi süresince belki elimizdeki teknik ekiplerle bu görümeleri yapacaz. Ancak normalleme ile daha sk ve yüz yüze her kesimle sk görüeceiz. Kentin sorunlarn, skntlarn ve dertlerini ortak aklla çözmeye çalacaz. Bu süreç içerisinde kentin genel sorunlarn sosyal medya ortamnda bizlere iletmeye balayabilirsiniz. Gerek valilik hesaplarndan gerekse benim kendi mailimden ulap kentin sorunlarn bizlere iletmeye balayabilirsiniz. çarsnda bulundu.

ççEK YERNE KIZILAYA BAI

Göreve balad için gönderilecek çiçekler yerine çiçee harcanan parann Kzlay hesaplarna ba olarak yatrlmasn temenni eden Karalolu, Yeni göreve balayanlara adetten olan çiçek gönderme durumu yaanyor. Yeni göreve balayann ei, dostu, akrabas, arkadalar ve kurum-kurulular çiçek gönderirler. Onun yeni göreve balamasn kutlamak isterler. Dün bu konu ile ilgili zaten sosyal medyada paylam yaptm. Bugün de basn araclyla tekrar duyurmak istiyorum. Diyarbakr Valiliine göreve balamadan dolay bana çiçek gönderecek olanlar çiçek göndermesinler. çiçee ne kadar harcama yapacaklarsa o paray merhamet çnarmz olan Kzlayn hesabna bata bulunsunlar. Bu ekilde güzel bir geleneimizi baka bir güzellie dönütürmü oluruz. Böylece israf da engellemi oluruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git