OSB Yönetimi El Değiştirdi!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin Müteşşebis Heyeti Başkanlığı seçimi yapıldı. 2. Dönemdir OSB'yi yöneten Karavil seçimi kaybederken, kongrenin galibi Odabaşı oldu.

Haberler 13.05.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteebbis Heyeti Bakanl için seçim yapld. kongrede, iki dönemdir Yönetim Kurulu Bakanvekillii görevini yürüten, Abdulkadir Karavil 98 oyda kalrken, rakibi Aziz Odaba 110 oy alarak, seçimi kazanan taraf oldu.

Organize Sanayi Bölgesinin 2 dönemdir bakanvekillii görevini yürüten ve beyaz listede seçime katlan Abdulkadir Karavil ve mavi listede ise adam Aziz Odaba yart. Seçim için öle saatlerinde OSB idare binasnda sandk kuruldu.

SANAYDE GELMELYZ

3üncü kez OSBnin yönetimine seçilmek üzere aday olan Abdulkadir Karavil, yapt açklamada, Diyarbakrn sanayiye çok ihtiyacnn olduunu söyledi. OSBdeki alt yap çalmalarn bitirdikten sonra yeni kongre binas yapacaklarn anlatan Karavil, öyle dedi:

Bizim hedefimiz Diyarbakrn gelimesi içindir, OSBnin büyümesi içindir. Gelitikçe büyüyecek, büyüdükçe geliecektir. Bizim Diyarbakr olarak sanayiye ihtiyacmz var. çevre iller büyüdü ama biz maalesef geri kaldk. Bizim büyük bir azimle çok çalmamz lazm. nallah bizlerde en ksa zamanda Kahramanmara, Gaziantep ve Kayseri gibi olmalyz. Buda bizim birinci hedefimiz. Biz bir taftan buradaki alta yap çalmalarn bitirdikten sonra buraya yeni bir kongre binas ve yeni bir idare binas yapmamz lazm. Bu çalmalarn ardndan da bizim d pazara nasl açlacaz, iç pazarda kendi fabrikalarmz ve kendi markalarmz nasl tantacaz buna bakacaz. Bu azimle devam etmeye çalacaz.

OSBMZ DÜNYAYLA TANITIRACAIZ

Aziz Odaba ise, 8 genç arkadamz seçtik. Dünyay tanyan ve OSBmizi dünyayla tantracak olan yeni bir yönetim anlayyla göreve geldik. OSBmizi Konya ve Gaziantep gibi yapmak istiyoruz. çalmalarmza böylece devam edeceiz. Projelerimiz arasnda Güney Afrikada, Kürdistan, Umman ve Dubai ve Rusya gibi ülkelerindeki organize sanayi bölgeleri kuluçka bölgelerin oluturmay planlyoruz. OSBmizde yenilenebilir enerji kaynaklar ile ilgili fon bulmaya çalacaz. Tüm fabrikalarmzn üstlerini güne enerjisi panelleriyle donatacaz diye konutu.

KARAVL KAYBETT, ODABAI KAZANDI

225 Üyenin sandk bana gittii OSBdeki seçimler saat 17.00e sona erdi. Divan üyelerinin huzurunda yaplan saymda, iki dönemdir OSBnin Yönetim Kurulu Bakanvekillii görevini yürüten Abdulkadir Karavil, 98 oy alarak, seçimin kaybsedini olurken, rakibi Aziz Odaba ise, geçerli oylarn 110ünü alarak, seçimin kazanan taraf oldu. Seçim sonrasnda iki tarafta birbirlerini kutlarken, Odaba, zorlu bir görevi üstlendiklerini ifade ederek, Seçim sonuçlar OSBye ve Diyarbakrmza hayrl uurlu olsun dedi.

OSB seçimini kaybeden Karavil, bir süre önce Sar listeden girdii Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas seçimlerini de kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git