Otizmli çocuklar

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında otizmli çocuklarla bir araya geldi.

Haberler 03.04.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Dünya Otizm Farkndalk Günü etkinlikleri kapsamnda otizmli çocuklarla bir araya geldi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkndalk günü, Diyarbakrda renkli etkinliklere sahne oldu. Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci otizmli çocuklar ve aileleri ile Yeniehir Belediyesi Engelsiz Yaam Merkezinde bir araya gelerek ellerini boyayp beyaz kumaa bast ve gökyüzüne balonlar brakt.

BEKC çOCUKLARLA

Yeniehir Belediyesi Engelsiz Yaam Merkezinde bando gösterileri ile balayan etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Kaymakam Beikci, Dünya Otizm Farkndalk Günü kapsamnda otizmli bireylerin toplumsal yaama katlm ve otizm konusunda farkndaln ve duyarlln artmas amacyla etkinlik düzenlendiklerini söyledi. Otizmde erken tannn çok önemli olduunu vurgulayan Kaymakam Beikci, Otizmin bilinen tek tedavisi ise youn ve sürekli özel eitimdir. Fark edilip destekleyici politikalarla desteklenmi olan otizmli bireylerimizin hayatlarnda büyük farklar yaratabiliriz. çocuklarmz salkl geliim gösteren akranlar ile birlikte ayn okulda okuyacak seviye getirmek mümkün olabilmektedir dedi.

Yaplan etkinlikte Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci etkinlie katlan çocuklar ile birlikte ellerini boyayp beyaz kumaa bast.

Ana Sayfaya Git