Otizmli çocuklar

Diyarbakır'da, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri oluşturmak için Hacıbaba Pastaneleri yönetimi tarafından etkinlik düzenlendi.

Haberler 04.04.2022 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Bakan Ylmaz Elald öncülüünde Özel Yahya Osman Elald Eitim ve Rehabilitasyon Merkezi örencilerinin katlmyla 2 Nisan Otizm Farkndalk Günü etkinlii düzenlendi.

Etkinlie çok sayda vatanda, özel çocuklarla bando takm eliinde elenerek mutluluklarna dahil oldu. Farkndalk oluturmak için düzenlenen etkinlikte öncü olan Hacbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Bakan Ylmaz Elald, 2 Nisan Dünya Otizm Farkndalk Günü olduunu ve güzel bir etkinlik yapmaya çaltklarn söyledi. Elald, Bir torunumuz eitim okulu bulamadmzdan kaynaklanan baz eylerin sonucu bir okul yaptk ve bu okulu sadece otizm adna otizm üzerine sadece otizm eitimi vermek için bir okul yapmz. Bu okulumuz u an Güneydouyu brakn Türkiyede sadece otizm eitimi ver tek bir okul. Onun için buradaki insanlar haberdar etmek, daha duyarl olmalar için bu çocuklarmza yeteri kadar ders alabilmelerine katk sunmak ve farkndalk yapmak istiyoruz dedi.

çOCUKLARIMIZ çN ELMZDEN GELEN DAHA GÜZEL EYLER YAPMAYA çALIACAIZ

Herkesi ve her kesimi duyarl olmaya davet eden Elald, Bu çocuklar her yere vermesinler lütfen sadece otizm eitim olan yere versinler diyoruz. Otizmli bu çocuklarmza sahip çkmak adna yaptmz güzel eylerin daha güzellerini yapabilmek için zaman zaman bu etkinliklerimiz olacak ve herkesin bu güzel çocuklarmza biraz daha duyarl olmasn istiyoruz. Bu çocuklarmza yaptmz bu okul için de daha güzellerini elimizden gelen daha güzel eyleri yapmaya çalacaz diye konutu.

FARKLI DUYGULARA SAHP HAYATLARA DOKUNUYORUZ

Günün anlam ve önemine ilikin açklamalarda bulunan Özel Yahya Osman Elald Eitim ve Rehabilitasyon Merkezi Eitim Direktörü Müzeyyen Meral ise, Biz otizm okulu olarak Diyarbakrda hizmet veriyoruz ve bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkndalk Günü, biz bugün otizm kelimesi tek de olsa içerisinde farkl özellikleri barndran ve farkl duygulara sahip hayatlara dokunuyoruz. çocuklarmzn neeli, mutlu ve hayata dair güzel eyler örenmesi için çabalyoruz. Bunu hep birlikte yapyoruz ve onlarn hayatlarna dokunmak çok keyifli eklinde konutu.

Yaplan konumalarn ardndan çocuklar, devam eden etkinlie dahil olarak keyifli bir vakit geçirdi.

Ana Sayfaya Git