Otogar canlandı

Normalleşme Planı’ kapsamında yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile giriş-çıkışların yasaklandığı illerden dokuzunda daha seyahat kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte otogarlarda hareketlilik yaşanıyor.

Haberler 13.05.2020 - 22:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu kapsamda seyahat kstlamasnn kaldrld illerden biri de Diyarbakr oldu. Seyahat kstlamasnn kaldrlmas Diyarbakrdaki firma iletmecilerini memnun etti.

Seyahat kstlamasnn kaldrlmas ile birlikte otogarda hareketliliin yaandn belirten firma iletmecileri, kr amac gütmeden vatandalara hizmet ettiklerini söyledi.

Seyahat kstlamas olduu zamanlarda vatandalarn çok sknt çektiini belirten firma iletmecileri, izin belgesi almak için uratklarn ve bu durumun kendilerine de bir sknt olarak geri döndüünü vurgulad.

Baz iletmeciler de Diyarbakrda istenilen hareketliliin u an yaanmasnn nedeninin bayram öncesi olduunu belirterek asl istenilen hareketliliin bayramdan sonra yaanacana dikkat çekti.

SEYAHAT KISITLAMASINDAN SONRA OTOGARDA BRAZ DAHA HAREKETLLK OLDU

Seyahat kstlamasnn kaldrlmas ile birlikte otogarda hareketliliin yaandn belirten Firma letmecisi Süleyman Karacan, Seyahat kstlamasndan sonra otogarda biraz daha hareketlilik oldu. Seyahat kstlamasnn kalkmas ile birlikte yolcu potansiyelinde ve insanlarn ehir içi ulamda daha rahatlk saland. çünkü bu tür konularda izin almamz çok skntl bir süreçti. letmeciler olarak izin alma durumu, bizlere büyük sorun olarak yansyordu. Ancak Diyarbakrda seyahat kstlamas yasa kalkmasna ramen yasakl birçok il maalesef var. Buralarda hala sknt yayoruz. Fakat bütün bunlara ramen iletmeciler olarak amacmz kar gütmeden ehirleraras vatandalarn ulamn salamaktr. Seyahat kstlamasnn olduu illerde hala skntlar çekiliyor. Bu da yolcu hareketliliine ve potansiyeline etki ediyor. Ancak yasan kalkt illerde yolcu hareketliliin olduunu belirtebilirim. ifadelerini kulland.

SEYAHAT KISITLAMASI OLDUU ZAMANLARDA VATANDALAR OTOGARDA çOK SIKINTI çEKYORDU

Bir dier firma iletmecisi Sait Karaer ise unlar söyledi: Seyahat kstlamas olduu zamanlarda vatandalar otogarda çok sknt çekiyordu. zin belgesi almak zorundalard. Yani anlayacanz baya bir sknt yaanyordu. 2 gündür Diyarbakrda seyahat kstlamas kaldrldktan bu yana çok ükür bir sknt yok. Fakat seyahat kstlamas olan illerde bu sknt hala geçerlidir. Örnein; stanbul, zmir ve Ankara gibi illerimiz. Diyarbakr ilinde seyahat kstlamas kalktndan bu yana otogarda güzel bir hareketlilik yaanyor. Tabi bu hareketlilik özellikle dardan Diyarbakra gelilerde yaanyor. Gidilerde normal seyrinde devam ediyor. 14 ilimizde seyahat kstlamas hala devam ediyor. Bu illere giderken elbette seyahat belgesi izni almamz gerekiyor.

DYARBAKIRDA ASIL HAREKETLLK BAYRAMDAN SONRA OLABLR

Coronavirus (Covid-19) salgnndan dolay otogarda yaanan önceki hareketliliin kolay kolay yaanmayacana dikkat çeken Yahya Akar, Coronavirus hastal çkt ilk günden beridir kapasitemiz yüzde 40lara kadar dütü. Seyahat kstlamas baz illerde kaldrld ama yine de çok ciddi bir hareketlilik otogarlarda yaanmyor. Tabi istenilen hareketliliin yaanmamasnn önemli bir sebebi de bayram öncesi olmasndandr. çünkü bayram öncesi gidiler deil de dönülerde ciddi hareketlilik yaanyor. Diyarbakrda ise hareketlilik bayramdan sonra olabilir. Tabi bu söylediim hareketlilik eskisi gibi asla olmayacaktr. çünkü salgn hastalk olan Coronavirus etkisi geçmedikçe o istenilen manzaralar otogarlarda yaanmayacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git