Otogar kapalı

2 yıl önce açılışı yapılan otogar faaliyete girmedi

Haberler 24.05.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulpta kayym tarafndan 1 milyon 950 bin TL bedelle ina edilen ve 2019da açl yaplan otogar halen faaliyete sokulmad.

Diyarbakrn Kulp ilçesindeki Turgut Özal Bulvarnda, 2018 ylnda 1 milyon 950 bin TL bedelle ina edilen ilçe otogar halen faaliyete girmedi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi eski kayym Cumali Atilla ile FETÖ soruturmas kapsamnda aça alnan Kulp Belediyesi kayym Fatih Dülgerolu ortaklyla hazrlanan otogar projesi için 4 Nisan 2018de ihale yapld. hale, 1 milyon 950 bin TL bedelle Nurfe naat adl irkete verildi. halenin ardndan balayan otogar inas 11 Kasm 2018 tamamland.

2 YIL ÖNCE AçILI

2019 ylnn Mart aynda ise, toplam 11 milyon 500 bin TLye mal olan yaplar ile birlikte otogarn da açl yapld. Otogar, stadyum, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, camii gibi yaplan açlna dönemin Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, AKP Diyarbakr Milletvekili Mehdi Eker, Büyükehir Belediye kayym Cumali Atilla, Kulp Belediyesi kayym Fatih Dülgerolu da katld.

MADURYET ARTIYOR

Ancak, toplu açl töreninde övgüler dizilen ilçe otogar, 2 yl akn bir süre geçmesine ramen faaliye sokulmad. Diyarbakra merkeze en uzak ilçedeki otogarn faaliyete sokulmamas kent sakinlerinin madur olmasna neden oluyor. Youn yolcu sirkülasyonun olduu kentte, otobüs firmalarnn da kentin en ilek caddelerinde durmas ayn zamanda trafiin de aksamasna neden oluyor. Söz konusu durumdan kaynakl kent sakinleri farkl merkezlere gitmek için uzun bir süre otobüs beklemek zorunda kalyor. Kulp-Diyarbakr arasnda Büyükehir Belediyesine ait tek bir otobüsün çalmas da yaanan maduriyeti arttryor.

Ana Sayfaya Git