Otogarda aşılama

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Kovid-19 aşısı uygulaması başlatıldı.

Haberler 09.09.2021 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminalinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele kapsamnda a uygulamas balatld.

Kayapnar lçe Salk Müdürlüü ekipleri, ilçede AVM, park, kraathane, hastane ve mahallelerde günde 10 ekiple toplumsal bakla katk salamak için a çalmas yürütüyor.

Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminalinde de a çalmas balatan ekipler, kurduklar stantta otogar çalanlar, otobüs oförleri ve yolcular ile yaknlarna a uyguluyor.

lçe Salk Müdürü Dr. Hidayet Bakaç, uygulamayla ilgili vatandalar bilgilendirilerek, aya davet ettiklerini söyledi.

Uzun süredir sahada mobil ekiplerle görev yaptklarn dile getiren Bakaç, a olmayan, randevu almayan ve aya frsat bulamadn belirten vatandalarn ayana bu hizmeti götürdüklerini kaydetti.

Kovid-19 as uygulamas balatld

Bakaç, bu kapsamda çeitli alanlarda sabit noktalar oluturduklarn anlatarak, Bu sayede vatandalarmz randevu almadan, sra beklemeden çok rahat ekilde alarn olabilmektedir. Bu uygulamalarla vatandalarmzn teveccühü çok iyi oldu. dedi.

Otogarda yürüttükleri çalmaya deinen Bakaç, Yolcularn çok rahat ekilde yolculuklarna devam etmesi için a standn otobüslere yakn noktada kurduk. Vatandalarmz randevusuz ekilde alarn olabilmekte ve yolculuklarna devam edebilmekteler. diye konutu.

Bakaç, tüm vatandalardan en ksa sürede alarn tamamlamalarn isteyerek, Salgn el birliiyle yenebiliriz. Tam al olursak virüsün dolamn engellemi oluruz. Tüm vatandalarmz a noktalarmza ve aile hekimliklerimize bekliyorum. ifadelerini kulland.

A ekibinde yer alan Halk Sal Uzman Dr. zettin Tokta da vatandalarn bu hizmetten memnuniyet duyduunu belirtti.

Yolcu Mehmet Salih Köse (26), Malatyaya gitmek için otogara geldiinde salk ekiplerinin çalmasn görüp a yaptrmaya karar verdiini ifade ederek, A olmaya tereddüt ediyordum. Personel yardmc oldu. Korkumu yendim. A yaptrp, yolculua çkacam. A olmayan vatandalar var, onlar da gelsin alarn yaptrsn. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git