Otomasyon Skandalı

Silvan İlçe Devlet Hastanesi'nde otomasyon sisteminin arızalı olması nedeniyle hastalar mağdur olurken sorunun bir an önce çözülmesi istendi.

Haberler 03.05.2016 - 09:35 Son Güncelleme : 03.05.2016 - 09:35

Silvan Devlet Hastanesinde sra almak için gerek otomasyon sisteminin çalmamas uzun hasta kuyruklarn olumasna neden oldu. Sorunun yaklak 2 haftadr devam ettiini belirten hasta ve hasta yaknlar sorunun bir an önce çözüme kavumasn istedi.

K HAFTADIR ARIZALI

Silvan Devlet Hastanesine sabahn erken saatlerinden itibaren muayene için gelen vatandalar, sistem arzas nedeni ile muayene sras alamad. Hastanenin otomasyon sistemi yaklak iki haftadr skntl olduu için hastalar, sra alabilmek için hastane içerisinde uzun kuyruk oluturdu. Hastanedeki salk ekibi de sisteme giri olmad için herhangi bir ilem yapamad. Baz vatandalar da bu duruma tepki göstererek, sistem olmad için muayene olmadan hastaneden ayrld.

YETKLLERE VERYANSIN

Yaananlara tepki gösteren hasta ve hasta yaknlar, yaklak on be gündür sistem çalmad için madur olduklarn, bu maduriyetin giderilmesi için bir an önce yetkililerin sorunu çözmesi gerektiini dile getirdi. Öte yandan yaanan sorun hakkna görütüümüz hastane yetkilileri ise sorunun hastane kaynakl olmadn ifade etti

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır