Oyalama değil hakkımız olanı

Ağırlaşan iş yüklerine karşı özlük haklarında iyileştirme yapılmayan sağlık çalışanları, yaptıkları “Geçinemiyoruz” eyleminde koşullarının düzeltilmesini istedi.

Haberler 03.02.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Amed Salk Platformu üyeleri, ortak bir açklama salk hizmetleri konusundaki taleplerini sralayarak, Vazgeçmiyoruz! oyalama deil hakkmz olan istiyoruz! Haklarmz için 8 ubatta g(ö)revdeyiz açklamasn yapt.

SES Amed ubesi, Diyarbakr Tabip Odas, Diyarbakr Di Hekimleri Odas, Devrimci Salk çileri Sendikas, Tüm Radyoloji Teknisyenleri Ve Teknikerleri Dernei, Sosyal Hizmet Uzmanlar Dernei Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Bölgesi Veteriner Hekimler Odas ve Mezopotamya Psikologlar nsiyatifi temsilcileri, Diyarbakr SBÜ Gazi Yaargil Eitim Ve Aratrma Hastanesi bahçesinde ortak bir basn açklamas yapt.

Amed Salk Platformu adna basn metnini SES Amed ube Ebakan Yldz Ok Orak okudu.

Salk alannda uzun yllardr sürdürülen politikalarn olumsuz sonuçlar, pandeminin halk sal önemsenerek yönetilmemesi ile derinlemi ve bu politikalardan hem biz salk çalanlar hem de toplum fazlasyla zarar görmütür diyen Orak, Salkta Dönüüm Program ile birlikte halkn salk hakk, salk emekçilerinin de çalma haklar giderek geriletilmi, salk alan bile isteye çökertilmitir. Bu admlarn hiçbir aamasnda salk emek-meslek örgütlerinin itirazlarnn dikkate alnmamasnn getirdii ykm ayyuka çkmken biz salk emekçilerine hl karar mekanizmalarnda söz hakk vermeme srar ile ayn yanla devam edilmektedir dedi.

Orak, ktidarn savunuculuunu yapt ve uygulad salk sistemi toplum sal için artk önemli bir risk halini almtr. Bu sistemin yürütülmesi olanakszlamtr. Salk sisteminin çökertilmesi halkn nitelikli salk hakkna eriememesinde sorunlar yaatmakta, sistemden doan tüm sorumluluk salk emekçilerine yanstlmakta ve karar mekanizmalarnda yer almad sistemin olumsuzluklar ile çalmak zorunda braklmaktadr. Bu olumsuzluklarn banda gelen salkta iddetin yaanmad tek bir gün geçmemektedir. Güvenli iyerleri ve etkili bir iddet yasas ise henüz daha bakanln gündeminde dahi deildir ifadelerini kulland.

Ekonomik kriz, ar çalma koullar ve pandeminin etkisi altnda salk emekçileri olarak zor bir dönemden geçtiklerini kaydeden Orak, Özverili bir ekilde toplum sal için gece-gündüz çalrken her zamankinden daha zor çalma koullarnda, daha fazla risk altndayz diye konutu.

Yldz Ok Orak Salkta talebin her geçen gün kkrtlmas ile i yükümüz daha da artmaktadr. Salk emekçileri olarak yetersiz istihdamn ve kkrtlm salk talebinin karsnda tükenmekte, angarya ile çalmaya zorlanmaktayz. Bu youn emein karlnda ise insanca yaanabilecek temel ücrete erimek yerine oyalama tasarlar, ek ödeme yalanlar ile geçitirilmektedirler. Performans ile salk çalanlar birbirine düman edilmekte, nicelik nitelie yelenmektedir sözlerini sarf etti.

Ana Sayfaya Git