"Oyun Karavanı Projesi" Diyarbakırlı çocuklarla buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Oyun Karavanı Projesi" Diyarbakırlı çocuklarla buluştu.

Haberler 24.07.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar ile çevre ve ehircilik bakanlklar, çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu, çocuklar Kurtarn Vakf (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin ilk dura, Diyarbakr oldu.

stanbuldan gelen ve merkez Yeniehir ilçesindeki Dakap Meydannda park edilen oyun karavanna çocuklar youn ilgi gösterdi. Yüzleri boyanan çocuklar, palyaçolar eliinde kurulan oyun alanlarnda doyasya elendi.

Ailelerin de oyunlarna elik ettii çocuklar, arklar söyledi. Geleneksel oyunlarla buluan çocuklara, çeitli hediyeler verildi.

Oyun karavan Diyarbakrn ardndan Mardin, Siirt, Van, Ar, Mu, Bingöl ve Tuncelide çocuklarla buluacak.

Yüzlerinde bir tebessüm oluturmaya geldik

Federasyon Bakan Mehmet Mutlu, yapt açklamada, bölgedeki çocuklarn, geleneksel oyunlarla elenmelerini salamak istediklerini söyledi.

Diyarbakrl çocuklarn her eyin en iyisini hak ettiini vurgulayan Mutlu, Güneydoudaki yavrularmz sakn düünmesinler ki her ey batda olup bitiyor. Biz onlar için binlerce kilometre öteden buralara geldik. Onlarla oyun oynamaya ve yüzlerinde bir tebessüm oluturmaya geldik. dedi.

ki gün boyunca Diyarbakrda olacaklarn, daha sonra Mardine geçeceklerini anlatan Mutlu, ardndan proje kapsamnda belirlenen dier illerdeki çocuklar oyun karavanyla elendireceklerini anlatt.

Amacmz kaybolmaya yüz tutmu kültür mirasmz olan oyunlarmz gündemde tutmak ve onlar tekrar çocuklarla buluturmak. diyen Mutlu, çocuklar seksek, yakan top, mendil kapmaca, ya satarm bal satarm, halat çekme, çuval gibi çok sayda oyunla tantrdklarn belirtti.

Bölgede bulunmaktan duyduklar memnuniyeti dile getiren Mutlu, geleneksel oyunlar oynayarak büyümenin önemli olduunu, unutulmamas adna çocuklara bunlar öretmek istediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git