Özel Okulların Artırması Yanlış

Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz, kentte sayısı hızla artan özel okulların eğitimdeki kaliteyi düşüreceğini ve 2000’lı yıllardaki dersane furyasına dönüşerek mağduriyetlere yol açacağı uyarısında bulundu.

Haberler 24.08.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dengiz,Bu i bir zamanlar her köe banda açlan Adana tatlcs olayna döndü. Eitime büyük zarar olacak dedi.

Diyarbakrda son dönemlerde özel okul furyas yaanyor. Dersanelerin kapanmasndan sonra özel okul saysnda art gözlenirken,sadece bu yl 7 yeni eitim kurumunun hizmete girdii ifade edildi. Özel okul says hzla artarken,belli bir temel,sistem ve tecrübeye dayanmadan açlan okullarn eitimde kaliteyi düürecei,zamanla büyük maduriyetlere yol açaca endiesi hakim.

ETMDEK KALTEY DÜÜRECEK UYARISI

Diyarbakr ngiliz Kültür Okullar Yönetim Kurulu Bakan Nedim Dengiz,kentte says hzla artan özel okullarn eitimdeki kaliteyi düüreceini ve 2000l yllardaki dersane furyasna dönüerek maduriyetlere yol açaca uyarsnda bulundu. Dengiz, bu durumun rekabeti artrmak yerine kaliteyi düüreceini dile getirdi.

2000LI YILLARDAK DERSANE FURYASINA DÖNÜTÜ

Dersane fiyatna özel okul kaytlar yapldn,bu durumun hem kaliteyi düüreceini hem de ileride onarlamaz yaralar açarak maduriyetler yaratacan belirten Dengiz,bunun önüne geçmek için baz tedbirlerin alnmas gerektiini söyledi. Dengiz,2000li yllarda Diyarbakrda dersane says 100e yaklamt. Önüne gelen dersane açyordu. Zamanla furya haline döndü. Ancak eitimde kalite artmad,aksine dütü. imdi ayn olay özel okullar konusunda yaanyor. Sadece bu yl 7 yeni okul daha hizmete giriyor. Bu i sanld gibi rekabeti getirmeyecek, aksine kaliteyi düürecek. Bu ie büyük umutla girenler bir süre sonra çekiliyor,zarar ediyor,personel maa ve kiralar ödeyemez hale gelerek bakalarna devrediyor. Bu da tehlikeyi ortaya koyuyor dedi.

HERKES BU TEN ZARAR GÖRECEK

Dersane fiyatna örenci kayd yapldna dikkat çeken Dengiz, zamala herkesin bu iten zarar göreceini kaydetti.Dengiz,Dersane fiyatlarna okullara örenci alnyor. Eitimdeki kalite düüyor, deneyimsiz öretmenler çaltrlarak kalite dümü oluyor. Hem eitime hem eitimci camiasna büyük zarar oluyor. Okullar bir süre sonra ucuz rakamlarla öretmen ve personel çaltrmaya balyor.Bir zamanlar köe balarnda açlan Adana tatlclar vard. Bu i de öyle bir hale dönütü. Ancak eitim ii ihmal edilmeyecek kadar ciddi bir itir. Kaliteden ödün vermeyenler ayakta kalacak, dierleri kaybedecek. Zamanla büyük maduriyetler oluacak. Bunun önüne geçmek için baz tedbirlerin alnmas lazm. Biz kimsenin ekmeine ve iine kar deiliz ancak bu iin de bir kural, kaidesi olmaldr. Eitimdeki kaliteyi ve yarnlarmzn umudu olan çocuklar düünmemiz lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git