Özel yüzme kursu

Astım tanısı konmuş çocuklar için özel yüzme kursu

Haberler 05.02.2022 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir lçesinde K Spor Okullar kapsamnda 14 branta kurslar açld. Açlan kurslar içerisinde kapal yüzme havuzunda astm tans konmu çocuk hastalara özel yüzme kursu da bulunuyor. çocuklarna astm tans konmu aileler, yüzme kursuna youn ilgi gösterdi.

ASTIM HASTASI çOCUKLAR

Sporun yaz, k mevsim gözetilmeden yaplmasnn insan salna faydalar olduunu, özellikle de yüzme sporunun astml çocuklarn daha kaliteli nefes alabilmelerini saladn belirten Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Bu yl çok sayda branta K Spor Okullarmz açtk. Her spor dalnn mutlak surette faydalar olduunu biliyoruz. Fakat biz en çok astml çocuklarmza yönelik olarak açtmz yüzme kursumuzu daha çok önemsiyoruz. Daha önce astm tans alm çocuklarmzn bir aylk yüzme kursumuz sonucunda, salk personelimiz tarafndan yaplan solunum fonksiyon testi sonuçlarndaki deerlerinin azalmaya balamas bizleri ve ailelerini çok sevindirdi. Bu nedenle çocuklarmzn takiplerini daha salkl nefes alabilecekleri zamana kadar sürdüreceiz dedi.

ARTIK RAHATçA UYUYABLYORLAR

ehitlik Mahallesi Kökler Spor Kompleksinde astm hastalarna eitim veren yüzme kursu eitmeni Filiz Ensari, iyi düzenlenmi ve kiiye göre hazrlanm yüzme programlarnn ilaç kullanmn azalttn belirterek, Yüzme kursumuza katlan ve karde olan üç astml çocuumuz artk rahatça uyuyabiliyor, haftada bir banyo yapmaya korkan çocuumuz bile artk havuzun en dibine dalp, 10-15 saniye havuz dibinde kalabiliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git