Özel'e tepki!

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube başkanı Ömer Evsen, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 4-6 yaş grubu çocukların gittiği Kur'an Kursları için "orta çağ zihniyeti, bilim dışı kurumlar gibi skandal ifadeler kullanmasını sert bir dille eleştirerek “İşte bu CHP zihniyeti, dinle, Kur’anla halkıyla, halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş CHP zihniyeti” dedi.

Haberler 31.12.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR(SÖZ)-CHP Grup Bakanvekili Özgür Özelin 4-6 ya grubu çocuklarn gittii Kuran Kurslar için orta ça zihniyeti, bilim d kurumlar gibi skandal ifadelerine tepkiler yaarken,

Diyanet-Sen Diyarbakr ube bakan Ömer Evsen, te bu CHP zihniyeti. Dinle, Kuranla halkyla, halknn deerleriyle baramayan köhnemi CHP zihniyeti dedi.

ÖZELE TEPK YAIYOR

Özelin skandal sözlerini sert bir dille eletiren Evsen öyle seslendi; Bütün bilimsel verilerle de desteklendii üzere 0-6 ya çocuklarn kiisel ve bilisel geliimi için en önemli yllardr. Bu gün dünyann en gelimi eitim sistemlerine sahip ülkelerinde de gerek aile içinde gerekse 4-6 ya anaokulu döneminde çocuklara deerler eitimi, dini eitim, dil eitimi vs verilmektedir. Ülkemizde de son yllarda 0-6 ya eitiminin önemi kabul görmü ve 4-6 ya çocuklarnn anaokuluna gitmesi salanmtr. Bu çerçevede halkmzdan gelen youn talepler karsnda Diyanet leri Bakanlmz da çocuklarn geliimine uygun bir ekilde hem Kuran- Kerim Öretimi hem dini deerler ve çocuklarn okul öncesi eitimini kapsayan bir programla 4-6 ya okul öncesi çocuklarmza eitim vermektedir. Museviler 2-3 ya çocuklarna Tevrat ezberletmektedir. Hristiyanlar bu yataki çocuklarna kendi dini eitimlerini vermekte kiliseye götürmektedir. Bunlarn hepsi çada ve bilimsel eitimler oluyor. Ama ülkemizde çocuklarn seviyesine göre hazrlanan programlarla anne babasnn istei ile bu kurslarda Kuran örenmeleri CHPli Özgür Özel Beye göre Orta ça zihniyeti oluyor. Üstelik çocuklara din eitimi ve öretimi Anayasann 24. Maddesine göre kanuni temsilcilerine yani anne ve babasna verilmesine ramen Özgür Bey anne babalarnn istei ile çocuklarn bu kurslarda Kuran örenmesinin yasal olmadn iddia ediyor. çünkü CHP zihniyeti bu ülkede Kuran örenilmesini, ahlakl, dini ve milli deerlerine sahip çkan bir nesil yetimesini istemiyor. 28 ubatn karanlk dehlizlerinde kalan bu zihniyet her frsat bulduunda yeniden hortluyor. Köhnemi alkanlklarla, halknn deerlerinden, isteklerinden uzak olduunuzu zaten biliyoruz da keke iddia ettiiniz gibi çada ve bilimsel yannz gelitirseydiniz, o zamanda çocuklara verilen bu eitimin yerinde ve zamannda verilen bir eitim olduunu görürdünüz.

CHP HALKLA KAVGALI

Evsen, CHP halkyla kavgal bu zihniyeti maalesef bir türlü brakamyor. Kimse kusura bakmasn bu millet 28 ubat zihniyetini sonsuza kadar yerin dibine gömdü ve bir daha kimsenin bunu hortlatmasna izin vermez. CHPnin bu zihniyetinde Özgürlüün Ösü, demokrasinin, milli manevi deerlerin Dsi, Bilimin de Bsi yok. Halkn yannda olmak yanna göstermelik bir baörtülü almakla deil gönülden halknn isteklerine, deerlerine kulak vermekle olur eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git