Özgürlüğe kavuştular!

Diyarbakır'da tedavi edilen atmaca ve şahinler Hevsel Bahçelerinde doğaya salındı

Haberler 04.03.2021 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tedavileri tamamlanan atmaca ve ahinler, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinde doaya brakld.

Tarm ve Orman Bakanl ile Dicle Üniversitesi (DÜ) i birliiyle kurulan Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Diyarbakr Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüünce 3 Mart Dünya Yaban Hayat Günü dolaysyla etkinlik düzenlendi.

Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semih Altan, merkezlerinin geçen yl eylül aynda hizmete girdiini söyledi.

TEDAVLER TAMAMLANDI

Bugüne kadar büyük çounluu ku türü olmak üzere 30a yakn yaban hayvannn merkezlerine getirildiini ifade eden Altan, bu hayvanlardan 15inin tedavilerinin ardndan doaya salndn, kalannn ise tedavilerinin sürdüünü belirtti.

En büyük problemlerinin bilinçsiz avclk ve yaban hayvanlarnn evcilletirilmeye çallmas olduunu vurgulayan Altan, Sonuçta doa bir denge halinde, yabani kular da bu dengenin bir unsuru. Lütfen yaban hayvanlarna dokunmayalm. dedi.

Altan, vatandalardan zarar görmü veya hastalanm bir yaban hayvan görmeleri halinde Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ekiplerine bildirmelerini istedi.

Tedavi edilen atmaca ve 2 ahin, Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinde doaya brakld.

Etkinlie, DÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ezeli Azarkan, DÜ Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydn Vural, Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü yetkilileri ile merkez personelleri katld.

Ana Sayfaya Git