Paşanın Cezası Onandı

Darbecilerin sözde atama listesinde "Diyarbakır sıkıyönetim komutanı" olarak gösterilen dönemin 7. Kolordu Komutanı korgeneral İbrahim Yılmaz'a yerel mahkemece verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince onandı.

Haberler 03.10.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Diyarbakr 4. Ar Ceza Mahkemesince Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs suçuna yardm ettii gerekçesiyle Ylmaza verilen 12 yl 6 ay hapis cezasna ilikin karar inceledi.

Daire, yerel mahkemenin kararnda usule ve esasa ilikin herhangi bir hukuka aykrln bulunmadna, yarglama sürecindeki ilemlerin kanuna uygun yapldna karar verdi.

- Ceza kanuni balamda uygulanmtr

Mahkemede yarglama aamalarnda ileri sürülen iddia ve savunmalarn istinaf denetimi salayacak biçimde eksiksiz olarak deerlendirildii aktarlan kararda, unlar kaydedildi:

Savunma ve iddialarn özleri deitirilmeksizin tartlm, vicdani kan kesin, tutarl ve çelimeyen verilere dayandrlmtr. Delil ve ilemlerde herhangi bir eksikliin olmad, ispat bakmndan deerlendirmenin yerinde olduu, eylemlerin doru olarak nitelendirildii, kanunda öngörülen suç tiplerine uyduu anlalmtr. Ceza, kanuni balamda uygulanmtr. Verilen ceza miktar ve hükmen tutukluluk kararnn yerinde olduu anlalmtr. stinaf bavurusunda bulunan cumhuriyet savcs, müdahil vekilleri, sank ve sank müdafilerinin istinaf dilekçesinde ileri sürdükleri nedenler yerinde görülmemi olmakla CMKnn 280/1-a maddesi gereince istinaf bavurusunun esastan reddine karar verilmitir.

Öte yandan kararda, CMKnn 286. maddesi gereince Yargtaya temyiz yasa yolunun açk olduuna oy birliiyle karar verildii aktarld.

Eski korgeneral brahim Ylmaz, 24 Ocaktaki karar durumasnda, anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs suçuna yardm ettii gerekçesiyle 12 yl 6 ay hapis cezasna çarptrlmt.

Savc, Ylmazn, 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminde müterek fail olarak sorumlu olduunu, TCK 309/1. maddesinde düzenlenen Anayasay ihlal suçundan asli ve müterek fail olarak cezalandrlmas gerektiini gerekçe göstererek, mahkemenin TCKnn 39/2-c maddesi delaletiyle 39. maddesine göre yardm eden sfatyla cezalandrlmasn, usul ve esas yönünden kanuna aykr bulduu iddiasyla istinaf bavurusunda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git