Pakdemirli annelerle görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dağa kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Haberler 31.03.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Bakan Pakdemirli Valilie geçti. Valilik eref Defterini imzalayan Pakdemirli, Vali Münir Karalolu ile görütü. Pakdemirli daha sonra çocuklarnn daa kaçrlmasndan sorumlu tuttuklar HDPnin il binas önünde 3 Eylül 2019da balattklar oturma eylemini 575inci gününde sürdüren Diyarbakr annelerine destek ziyaretinde bulundu, ailelere karanfil verdi. HDP ve terör örgütü PKKya tepkilerini dile getiren, terör örgütü aleyhine slogan atan aileler, Bakan Pakdemirliye çocuklarnn nasl daa kaçrldn anlatt.

ANNELERLE BULUTU

Anne ve babalarla görüen Pakdemirli, burada gazetecilere yapt açklamada, Ankaradan bata Cumhurbakan olmak üzere tüm hükümet üyelerinin annelere selamn getirdiklerini söyledi. Anne ve babalar için evladn ne kadar kymetli olduunu bildiklerini ifade eden Pakdemirli, ailelerin hakl bir mücadele verdiini belirtti. Pakdemirli, ailelerin 575 gündür nöbet tuttuunu, baz ailelerin evlatlarna kavutuunu aktararak bu çl bu binann önünden dünyaya bu ailelerin duyurduunu söyledi.

Dünyada bu terörist örgütün ne olduu halen anlamayan, anlamak istemeyenler var. Bu ailelerimiz bunlarn ne olduunu, ne yapmaya çaltn duyurmu oldu. Bu sebeple tüm ailelerimize minnettarz. diyen Pakdemirli, bu ilerin sorumlularn bildiklerini, bu konuda gerekeni yaptklarn aktard. Pakdemirli, öyle konutu:

EVLATLARINA KAVUMASI

Buradaki ailelerimizin evlatlar maalesef terör örgütleri ile dada tata yatarken, onlarn evlatlar Avrupalarda. Bunlar da biliyoruz. Bu geri kalmln sebebini de biliyoruz. Diyarbakr ve Douyu teröre mahkum etmeye çalanlarn ne yaptn da biliyoruz. Bunlarn da gereini yapyoruz, yapmaya da devam edeceiz. Devletin gönderdii paralar terör örgütüne teslim edenleri de biliyoruz. Bunlarn bir bir inlerine gireceiz. demiti Sayn Cumhurbakanmz, girmeye de devam ediyoruz. nallah hesabn sorduk, bundan sonra da bunlarn hesabn sormaya devam edeceiz.

Bakan Pakdemirli, ailelerin Ramazan Bayramnda evlatlarna kavumalarn temenni ederek Bu ailelerimiz, terörden maduriyet yaam tüm ailelerimiz için inallah çifte bayram olsun. Tek tek bu annelerimizin ellerinden öpüyorum. Hepinizi bu kutlu mücadelenizden dolay tebrik ediyorum. Devlet ve hükümet olarak yannzdayz. dedi.

Ana Sayfaya Git