Pandemi dönemi evlilik işlemlerine engel olmadı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, pandemi döneminde de evlilik ve nikah işlemlerini sunduğu imkan ve kolaylıklar sayesinde aksamadan devam ettirdi.

Haberler 27.10.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ilçeleri arasnda nüfus ve evlilik oranlar en fazla artan ilçe olarak dikkat çeken Balarda önceki yllara ait bu hz pandemi döneminde de farkllk göstermedi. Salgnn Türkiyede görülmeye baland mart ayndan itibaren ilk balarda düü gösteren evlilik oranlar sonraki aylarda yükselie geçti. Vatandalarn madur olmamas ve ilemlerin hzl bir ekilde yerine gelmesi için Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu tarafndan teknik destek ve personel takviyesi ile güçlendirilen evlendirme memurluu bölümü belediyeye ait ek hizmet binasnn içinde ve bahçesinde oluturduu alanlarda hemen her gün onlarca vatandan ilemini yerine getirdi.

ÖNLEMLER ALTINDA YAPILAN LEMLER VATANDAI SEVNDRD

7 aylk pandemi döneminde 794 çiftin evlilik ve nikah ilemi gerçekletirildi. Balar Belediyesi, çeitli suçlardan dolay cezaevlerinde yatan tutuklu ve hükümlülerin ilemlerini kolaylatrmak için ald önlemlerle de yüzleri güldürüyor. Talep üzerine cezaevlerine giden belediye personeli, bu yolla 4 çiftin ilemlerini gerçekletirdi. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimat üzerine, evlilik ilemleri için kuruma gelen vatandalara maske, dezenfekte ve HES kodu gibi kurallar uygulanarak ilemler yerine getiriliyor.

Bakan Beyolu, pandemi döneminde vatandalarn madur olmamas için gerekli tedbirleri alarak her alanda hizmet salamaya devam edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git