''Pandemi döneminde kontakt lens kullanımı arttı''

Pandemiyle birlikte hayatın olmazsa olmazı haline gelen maske kullanımı ile gözlüklerde buharlanma yaşanması kontakt lenslere ilgiyi artırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Deniz Marangoz, "Pandemi döneminde gözlükler hem hijyen hem de konfor açılarından dezavantajlı bir durum aldı. Bu dönemde kontakt lenslere talep oldukça arttı" dedi.

Haberler 17.04.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gözlük kullanclarnn buulanmadan çok rahatsz olduklar için kontakt lense yöneldiklerini dile getiren Op. Dr. Deniz Marangoz, Gözlük, kontakt lense göre daha salkl bir seçenek gibi görünse de, pandemi sürecinde sürekli buharlanan camlar silmek için sk sk temasta bulunmak gözlüü dezavantajl hale getirdi. Pandemi döneminde kontakt lens talebinde ciddi bir art yaanyor. Kurallara uyulmas kouluyla kontakt lens pandemide daha salkl ve güvenilir bir seçenek olabilir. Kontakt lensi takmadan ve çkarmadan önce mutlaka ellerin 20 saniye süreyle sabunlu su ile ykanmas gerekiyor. Kontakt lensler sabah taklp, uyumadan önce ise mutlaka çkarlmaldr diye konutu.

HER HASTAYA KONTAKT LENS ÖNERMYORUZ

Kontakt lenslerin reçetesiz satlmadn söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, Öncelikle yapmanz gereken bir göz doktoruna muayene olmak. Muayene esnasnda yaptmz ölçümlerle gözün yapsn, çapn, numarasn ve kuruluk derecesini tespit ediyoruz. Farkl tasarmlar ve farkl çaplarda kontakt lensler bulunduu için hastann gözüne uygun kontakt lensleri reçete ediyoruz. Kullanmaya engel bir durum saptadmz hastalara lens öneremiyoruz. Alerjisi olan kiilerde ya da arada srada lens kullanmay planlayan kiilerde ise günlük tek kullanmlk lensler öneriyoruz. Bunun yan sra, iki haftalk ve aylk lensler mevcuttur. Bu süre sonunda mutlaka atlmas ve yeni lens paketine geçilmesi gerekir. Olduundan daha uzun süreli kullanmak gözlere kalc zarar verebilir uyarsnda bulundu.

KONTAKT LENSLER TÜM GÖZ BOZUKLUKLARINI DÜZELTR

Göz bozukluklarnn hepsinin lensle düzeltilebildiini belirten Göz Hastalklar Uzman Marangoz sözlerini öyle sürdürdü:

Hipermetrop, astigmat ve miyop gibi bütün göz bozukluklarn düzelten kontakt lensler mevcut. Hastann ihtiyacna ve göz yapsna göre uygun kontakt lensleri belirliyoruz. Muayene sonucunda önerdiimiz kontakt lenslerin hepsi kaliteli ve güvenilirdir. Doktor tavsiyesi olmadan alnan lenslerin ise gözünüzde kuruluk, alerji, iltihap ve gözü kaybetmeye kadar gidebilecek skntlara yol açabileceini unutmamalsnz. Lensler gözdeyken kesinlikle denize havuza girilmemesi gerekiyor. Kurallara uyulduunda kontakt lens, salkl ve güvenilir bir seçenektir.

Ana Sayfaya Git