Pankart Kriz Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişincen önce esrarengiz bir şekilde asılan "Her ‘Evet' Şeyh Said ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır" pankartı krize yol açtı. Pankart dün indirilirken, AK Parti pankart "bilgimiz dışında asılmıştır" açıklamasını yaptı.

Haberler 25.03.2017 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn 1 Nisanda yapaca Diyarbakr mitingi öncesi AK Parti Diyarbakr l Bakanl tarafndan kentin birçok noktasna pankartlar asld. Ancak esrarengiz bir ekilde aslan; Her Evet eyh Said ve arkadalarna bir Fatihadr yazl pankart krize yol açt. Pankart dün itibariyle kaldrlrken, AK Partiden Bilgimiz dnda aslan bir pankart açklamas yapld. Ak Parti ve l Emniyeti, Pankart kim ast sorusuna yant ararken, inceleme balatld.

PANKART KRZ

Parti Genel Merkezi ile Diyarbakr l Bakanl arasnda gerilime neden olan ve sosyal medya üzerinde farkl spükelasyonlarn yaplmasna yol açan pankartla ilgili ilk açklama AK Parti Seçim lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Ahmet Sorgundan geldi. Sorgun, Diyarbakrda aslan pankarta ilikin açklamalarda bulundu. Pankart nedeniyle özellikle sosyal medyada orantsz eyler yapmaya kalkanlarn olduunu belirten Sorgun, AK Partinin bütün kurumsal seçim malzemelerinin, billboard, pankart, ilan ve görsellerin kararmzevet.com internet sitesinde yer aldn belirtti.

BZ BALAMAZ

Kurumsal bir parti olduklarn vurgulayan Sorgun, Sitemizde yer alan görseller, afiler ve pankartlar dndakiler asla bizi balamaz. Diyarbakr tekilatmz ile de görütük. Onlarn da bilgisi dnda olduunu örendik. Bu noktada kim asmsa, sorumluluk onlardadr. Pankartn AK Parti ile hiçbir ilgisi yoktur. diye konutu. Sorgun, konu hakknda gerekli aratrmalarn yapldn, pankart asanlara ilikin de çalma balatldn kaydetti.

AKAR KONUTU

kinci açklama ise AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akardan geldi. eyh Saidin torunlarndan olan l Bakan Akar, kentte aslan eyh Saide ilikin pankart üzerinden tartma yaratlmak istendiini belirtti. Pankartn, Seçim Koordinasyon Merkezi ile l Bakanlnn bilgisi ve talimat dnda asldn dile getiren Akar, Parti olarak pankart ve sloganlarmz belli bir standart ve disiplin içinde hazrlanr ve aslr. Bu pankartn ne amaçla ve kimler tarafndan asldn aratryoruz. ifadelerini kulland.

TARTIMA YARATMAK

Bu tür tartma ve gerginlik üreten durumlardan uzak duracaklarn kaydeden Akar, tartma yaratmak isteyenlere prim vermeyeceklerini söyledi. Akar, aratrmalar sonucunda, sorumlular hakknda gerekli admlarn atlacan sözlerine ekledi. Bu arada, Yeniehir ilçesinde aslan pankart, fark edildikten ksa süre sonra kaldrld.

BZE TUZAK KURANLAR

Kaldrlan pankartn yerine, üzerinde Bize tuzak kuranlarn, er odaklar ile i tutanlarn oyunlarn bozmak için EVET yazl bir baka pankart aslmas dikkat çekti.

CHP YNE HEDEF ALDI

CHP zmir Milletvekili Aytun çray Yldrm, Babakan Binali Yldrmn yantlamas istemiyle verdii soru önergesinde eyh Saidi hedef alarak, çirkince ifadeler kulland. CHPli Yldrmn nefret kokan soru önergesinde u ifadeler yer ald. Hayr oyu verecekleri terörist ilan edecek kadar ileri gittiler. imdi bu anlayn sahipleri Diyarbakr Valilii karsna eyh Saide sayglarn belirten bir pankart asmlardr. ngilizlerle ibirlii yaparak Misak- Milli snrlarmzda olan Musulun elimizden çkmasna neden olan, AKP l Bakanlnn ast eyh Saide övgü pankartna katlyor musunuz? Katlmyorsanz AKP l Bakann görevden almay düünüyor musunuz? Bir vatan hainine övgü pankartnn valiliin karsna aslmasna izin veren Diyarbakr Valisi hakknda soruturma açmay düünüyor musunuz?

Ana Sayfaya Git