Panolara kilit dayanmıyor

Diyarbakır’da kayıt dışı elektrik kullananlar, elektrik kesintileri sırasında şalteri kaldırmak amacıyla son 11 ay içerisinde 4 bin 478 elektrik panosunu tahrip etti.

Haberler 23.12.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda, k mevsiminin gelmesiyle beraber artan stc kullanm zaman zaman elektrik kesintilerine yol açyor. Kesintiler srasnda baz vatandalar, sokaklarda bulunan asma kilitli elektrik panolarna yetkisiz ve güvenliksiz ekilde müdahalede bulunarak, arzalara ve elektrik panolarnn açk kalmasna neden oluyor. Açk kalan elektrik panolarnn özellikle çocuklar için büyük tehlike arz ettiini belirten Dicle Elektrik Datm yetkilileri, bu gibi durumlarda duyarl vatandalarn 186 Elektrik Arza çar Merkezini arayp ihbarda bulunmalar ve panolara yaklamamalar uyarsnda bulundu.

çOCUKLAR AçISINDAN çOK BÜYÜK TEHLKE ARZ ETMEKTEDR

Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürlüü Sistem letme Mühendisi Erdinç Ergün, kaps açk kalan panolarn çocuklar açsndan büyük bir tehlike oluturduunu söyledi. Ergün, k mevsiminde kayt d elektrik kullanmnn youn olduunu ifade ederek, K mevsiminin gelmesiyle birlikte kayt d usulsüz kullanmlar elektrikli stclarn çok youn olarak kullanlmasndan kaynakl artmaktadr. Bu gibi ar yüklenmelerde trafolarda koruyucu eleman olan alter ve sigortalar koruyucu olduklarndan ar yükten dolay arzalanyor. Arzadan sonra besledii bölgede elektrik kesintileri yaanmasna neden oluyor. Kayt d kullanm destekleyen baz vatandalar da yetkileri dnda kapak kilitlerini krarak alterlere güvenliksiz bir ekilde müdahale ediyor. Bu durum, panonun kapann açk kalmasyla bölgeyi güvenliksiz bir hale getirmektedir. Mesela bulunduumuz sokakta okul var. Özellikle çocuklar açsndan çok büyük tehlike arz etmektedir. Panoyu açk gören çocuk merak edip elini attnda elektrik çarpacak. D uyarl baz vatandalarmz bu tür durumlarda 186 Elektrik Arza çar Merkezini aryor. Ekiplerimiz de hayati tehlikeye sebep olan bu gibi durumlara hzla müdahale ediyor dedi.

2 YILDA 30 BN PANO KLD DETRLD

Ergün, Dicle Elektrik Datm bölgesindeki 6 ilde son 2 ylda 30 bin panonun kilidini deitirdiklerini belirterek, u anda çalma yaptmz mahallede kaçak kullanm oran elektrikle snma yüzünden yüzde 86 düzeyindedir. Bölge genelindeki il ve ilçelerde özellikle küçük çocuklar ve kadnlarn bu tür müdahalesinden kaynakl elektrik çarpmas olaylar yaanmtr. Bunlarn birçou da ölümle sonuçlanmtr. Bu tür vahim olaylarn yaanmamas için duyarl vatandalarn, 186 Elektrik Arza çar Merkezini arayarak bilgi vermesi insani bir görevidir. Ayn zamanda son 2 yl içerisinde datm bölgemizde 30 binin üzerinde bu tür müdahalelerden kaynakl pano kapak kilidi deitirildi. Diyarbakrda ise son 11 ay içerisinde de 4 bin 500 civarnda pano kapak kilidi deitirildi. Bütün vatandalarmz duyarl olmaya çaryoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git