Parklar güvenilir mi?

Vatandaşların sıcak yaz günlerinde aileleriyle beraber dinlenmek için geldikleri parklar ne kadar güvenilir?

Haberler 03.09.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Parklar vatandalarn dinlenmek için veya çocuklarn gezdirmek için geldikleri güvenilir olmas gereken kamuya açk bir alan. Son zamanlarda parklar mesken tutan ve bata uyuturucu madde ile alkol kullanan gençler, kamuya açk olan bu alanlarn güvenliliin sorgulanmasna neden oldu. Bu durumdan rahatsz olduklarn ifade eden vatandalar, güvenilir bulmadklar parklara ailece gelemediklerini belirtti. Sorunun çözümü için yetkililere çarda bulunan vatandalarn bu konudaki görüleri;

ESKYE GÖRE DAHA GÜVENLR

Hamza Barut, Eskiye göre daha güvenilir olduunu düünüyorum. çocuklarmz kardelerimizi ve ailemizi daha rahat bir ekilde getirebiliyoruz ama eskiden böyle deildi. Eskiden sokaklarda parklarda rahatça gezemiyorduk. Güvenlik sorunu, kapkaç ve siyasi sorunlardan dolay rahat deildik. imdi herkes eskiye göre daha özgürce yaayabiliyor.

PARKLARIN GENELNDE SORUNLAR VAR

Vedat Baran, Tam olarak bir iyileme söz konusu deil, akamlar burada rahatça gezemiyoruz. Parklarn genelinde sorunlar var. Akamlar parka geldiimiz zaman rahatça gezemiyoruz. Belli belirsiz kiiler gelip ho olmayan hareketler yapyorlar. Ailemizle oturmak istediimiz de güven vermeyen kiilerden uygunsuz hareketler görebiliyoruz. Tepki göstereceimiz zaman ne yapaca belli olmaz, kabul etmekte olmuyor bu nedenle kendimizi yeteri kadar güvende hissetmiyoruz. Bahsettiim bu skntlar daha çok akamlar yaanyor.

AKAMLARI ALKOL VE MADDE KULLANAN GENçLER OLUYOR

Mehmet Hanefi Kaya, Parklar da güvenlik sorunlar çokça yaanyor bu durum vatanda için sorun tekil ediyor. Motor bisikletler giriyor, büyük köpeklerle gezen gençler oluyor bu durumdan aileler rahatszlk duyuyor ve çocuklar korkuyor. Yani parklarn güvenilirlii yok diyebilirim. Akamlar alkol ve madde kullanan gençler oluyor. Denetimde yaplmyor. Denetimin ve güvenliin olmas art vatandan güvenlii için. Ailesini alp da gelmek isteyen kimseler rahat edemez çocuunu gönül rahatlyla salamaz park olmasna ramen, çünkü aniden bir motor bisiklet çkp çarpabilir ya da baka uygunsuzluklarla karlaabilir. Gün içinde bir kaç çocua motor bisiklet çarpyor.

GÜVENLK VE POLS DENETM ART

Hasan Baran, Parklar özellikle çocuklar için güvenilir bir ortam deil. Tacize urama kaçrlma gibi sorunlar söz konusu. Bu sorunlarn çözümü için güvenlik görevlisinin olmas ve polislerinde parklarda denetimi daha üst seviyeye çkarmas gerekir diye düünüyorum. Tabi bu güvensizlik sadece çocuklar için deil yetikinler içinde ayn durum söz konusu. Kötü alkanl olan baz gençler tehdit yaratyor vatandalar için. Yaptklar eyler eziyet gibi. Bu durumun çözümü için güvenlik ve polis denetimin artrlmas art.

TELEFONUMU çALDILAR

Vedat Bey, Parklar vatandalarn gönül rahatlyla gelip dinlenmesi veya çocuklarn getirmeleri için uygun bir ortamdan çkm eziyet haline dönümü. Her türlü kötü alkanl olan gençlerin meskeni haline dönümü. Hatta öyle anlataym bamdan geçen bir olay mescit de uyurken, telefonumu arja takmtm kalktmda telefonum yoktu çalnmt ve bu olay gündüz gerçekleti. Madde kullanan bir genç tarafndan çalnm olduunu duydum.

YETERNCE ÖNLEM ALINMIYOR

Gaffar zgi, Bence güvenilirlii yok her türlü insann geldii bir ortam sonuçta. Madde kullananlar, tacizciler her türlü insan var. Polisler tarafndan olsun sonra güvenlik görevlileri açsndan olsun ki zaten güvenlik görevlisi yok o da ayr bir sknt yeterince önlem alnmyor. Alkol ve madde kullanan kiiler problem yaratyor parklarda. Ailemle rahatlkla gelemem bu yaanan sorunlardan dolay.

Ana Sayfaya Git