Partisinden ihraç edilen DBP’li başkandan açıklama

​Kayyum atanmayan tek merkez ilçe belediyesi olan Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, partisi DBP'den ihraç edilmesinin sürekli gündemde tutulduğunu belirterek, "Ben partimin değerlerine, ilkelerine inancımı koruyor ve bunun sürdürücüsü olacağıma her şart altında bağlılığımı belirtiyorum" dedi. Akat, yazılı açıklama yaptı.

Haberler 19.08.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBPnin Diyarbakr merkez ilçelerinde kayyum atanmayan tek merkez ilçe belediyesi konumunda bulunan Balar Belediye Bakans Birsen Kaya Akat, Parti Disiplin Kurulu tarafndan parti ilkelerine göre hareket etmedii gerekçesiyle ihraç edilmesine yönelik önceki gün ilginç bir açklama yaparak, Partimin deer ve ilkelerine ballm belirtiyorum iddiasnda bulundu.

DBP Disiplin Kurulu tarafndan partisinden ihhraç edilmesine yönelik geçtiimiz günlerde partisinden ihraç edilen Balar Belediye Bakan Birsen Kaya Akat, konuya ilikin yazl açklama yapt.

PARTDEN HRAç

Akat, partisinden ihraç edilmesiyle ilgili kararn basna ve kamuoyuna yansmasyla birlikte yaanan gelimeleri doru okumak ve yorumlamak gerektiine inandn belirterek, Bu nedenden dolay gerek ahsma gerek partime art niyetle her nereden gelirse gelsin karalamaya yönelik gelimelere itibar edilmemesi için halkmz ve kamuoyuyla paylama gerei duydum dedi.

AKAT KONUTU

Türkiye ve Orta Douda scak gelimelerin nda çok daha acil sorunlar varken, ihraç kararnn sürekli gündemde tutulmasn doru bulmadn anlatan Akat, Demokratik öz ve ilkeler çerçevesinde elbette tartmalar olmal ve olacaktr. Bu da doru pratiin gelimesi için zorunludur. Son olarak partimin deerlerine, ilkelerine inancm koruyor ve bunun sürdürücüsü olacama her art altnda ballm belirtiyorum. Hiçbir emein ve deerin partide kaybolmayacana her zaman inandm ve inanmaya devam edeceim. çünkü bizler hakl bir davann mensuplaryz. Bizlere düen topraa düen ilk damla gibi bu inanc muhafaza etmek ve umudumuzu bar ve özgürlüe götürmektir. Deerlere ve halkmza bal olma inancmla tüm halkmz sayg ve sevgiyle selamlyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git