"Paylaşılmayı en çok hak eden şey bilgidir"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: "Bilenler okullardan, mekteplerden çıkıyor. O yüzden bildiklerimizi birbirimizle paylaşalım. Herkes bildiğini birbiriyle paylaşırsa bilgi çoğalır, tıpkı mutluluklar gibi. Paylaşılmayı en çok hak eden şey bilgidir" dedi.

Haberler 09.03.2019 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Bilenler okullardan, mekteplerden çkyor. O yüzden bildiklerimizi birbirimizle paylaalm. Herkes bildiini birbiriyle paylarsa bilgi çoalr, tpk mutluluklar gibi. Paylalmay en çok hak eden ey bilgidir. dedi.

Diyarbakrdaki temaslarn sürdüren Erba, merkez Sur ilçesinde, slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Camide hutbe verdi, cuma namazn kldrd.

Diyarbakrn, Hz. Peygamberin vefatndan ksa bir süre sonra slam ile müerref olduunu ve kalplerin fethedildiini ifade eden Erba, Bugüne kadar minarelerinden ezan susmam, camilerinde secdeler, rükular hep devam etmi. Müslümanlar bugüne kadar bu erefle yaam, bundan sonra da devam edecekler inallah. ifadelerini kulland.

500 sahabenin bu topraklara gelerek, gönülleri fethettiine iaret eden Erba, unlar kaydetti:

nsanlarn slam ile ereflenmesine vesile olmular. Bugün de ayn manevi rehberlikleri bizim gönüllerimizde devam etmektedir. Ruhlar ad olsun, efaatlerine nail olmay Rabbim cümlemize nasip etsin. Müslümanlmz onlara borçluyuz.

Bildiklerimizi birbirimizle paylaalm

Erba, Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda, örencilerle bir araya geldi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda konuan Erba, Kuran- Kerimde düünce ve tefekküre atfta bulunan 550 ayet olduunu söyledi.

Allah bilgiyi isteyene verir. O yüzden biz isteyeceiz. Bunun yolu okumaktr, aratrmaktr, bilgi üretmektir. diyen Erba, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu yüzden biz, bilginin peindekiler olarak insanlarn en hayrlsnn, onlara faydal olanlar olduunu bilmemiz lazm. Biz insanlara faydal olmak için ilim örenmiyor muyuz? Tpta okuyan arkadalarmz nice hastalarn hastalklarn tedavi edecekler. Mühendis arkadalarmz, insanlarmz ev sahibi yapacaklar. lahiyat okuyan arkadalarmz, onlara slam sahih olarak anlatarak faydal olacaklar.

slam medeniyeti sevgi medeniyetidir

slam medeniyeti sevgi medeniyetidir. Ne olur birbirimizi sevelim. Düüncelerimiz farkl olsa da düüncelerimize sayg gösterelim. ifadelerini kullanan Erba, Hazreti Muhammedin veda hutbesinde dile getirdii ifadelerine deindi.

Erba, ne dilin, ne rkn, hiçbirisinin üstünlük gerekçesi olmadna iaret ederek, Medeniyetimizin temelinde bu var. te bunlar zenginlik olarak görelim ve birbirimizi sevelim. Peygamber efendimiz döneminde Yahudiler ile bar içinde yaamaya devam ediyorlar. Onlarla Medinede 52 maddelik sözleme imzalyorlar. te bu bizim medeniyetimizin en önemli kazanmlarndandr. O yüzden örnek olacaz. eklinde konutu.

Üniversite örencilerinin bilgi, hikmet, ilim ve irfan sahibi olma yolundaki insanlar olduunu vurgulayan Erba, bilgi ve hikmet yönünde olanlarla bilmeyenlerin bir olamayacan kaydetti.

Erba, Bilenler okullardan, mekteplerden çkyor. O yüzden bildiklerimizi birbirimizle paylaalm. Herkes bildiini birbiriyle paylarsa bilgi çoalr, tpk mutluluklar gibi. Paylalmay en çok hak eden ey bilgidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git