Pazarcı Şair Olunca!

merkez Yenişehir ilçesindeki semt pazarlarında tezgâh açan 3 çocuk babası Mehmet Yılmaz (28), sattığı meyvelerin etiketlerine fiyat yerine kendi yazdığı ve alıntı yaptığı şiirlerle anlamlı sözler yazıyor.

Haberler 25.02.2018 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesindeki semt pazarlarnda babasyla birlikte 18 yldan beri meyve satan Mehmet Ylmaz, tezgahtaki etiketlere fiyat yerine iir ve anlaml sözler yazyor.

FYAT YERNE NAMELER

Yazd 350 etiketi her gün deitiren Ylmaz, müterilerin ilgisinin devamlln saladn söyledi. lkokul diplomasn dardan girdii snavlarla aldn anlatan Ylmaz, Diyarbakrda erkeklerin kadna saygl ve kibar olduunu belirterek, Eimle bulak ykadm, yemek hazrlayp sunduum zamanlarm da var. Kadnlarn deerini bilmek lazm. Hazreti Peygamberin dedii gibi onlar bize Allahn bir emanetidir diye konutu.

Bir ak roman yazdn ancak yaynevi bulamad için bastramadn söyleyen Mehmet Ylmaz, öyle dedi:

AK ROMANI YAZMI

Müterinin ilgisini nasl çekerim ve sat nasl artrabilirim diye düündüm. Böyle bir fikir aklma geldi. Yazlar okuyan müteriler eh madem okudum bir eyler alaym diye düünüyor. Sözlerin yüzde 90 benim. Ama alnt yaptm baz sözler de var. Satlar yüzde 30-35 artt. Ben okumay çok isterdim, yazmay da çok seviyorum. Bir ak roman da yazdm. Aka Susam Adam diye bir kitap. Yaynevi bulamadm için evde duruyor. 100 sayfalk. Yaynevi ve destek bulamadm için öyle duruyor. Eer destek alrsam yaynlamay çok isterim. Aslnda sadece kitapla da snrl kalmak istemiyorum. Kendi kurgulayacam senaryolar düünüyorum ve bunlarn filmini çekmek istiyorum.

Mehmet Ylmazn tezghndan alveri yapmaya gelenler, etiketleri dikkatlice okuyup, cep telefonlaryla görüntülüyor.

Ana Sayfaya Git