Pazarcılar eski günlerini arıyor

Diyarbakır’da doğal gaz, kömür ve fuel oil gibi yakıtların yaygınlaşması oduna olan ilgiyi azalttı. Kış mevsimi nedeniyle hareketliliğin artması beklenen Diyarbakır Odun Pazarı'ndaki satıcılar, geçmiş yılları arıyor.

Haberler 14.12.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda doal gaz, kömür ve fuel oil gibi yaktlarn yaygnlamas oduna olan ilgiyi azaltt. K mevsimi nedeniyle hareketliliin artmas beklenen Diyarbakr Odun Pazarndaki satclar, geçmi yllar aryor.

Diyarbakr-Mardin karayolu üzerinde bulunan ve kentin tek olma unvanna sahip oduncular pazarna Erzurum, Van, rnak ve Hakkariden TIRlarla odunlar getiriliyor. Burada ustalar tarafndan kesilen odunlar daha sonra düzenli olarak istiflenip satclara sunuluyor.

ESKS GB SATI YOK

Doal gaz, kömür ve fuel oil gibi yaktlarn yaygnlamas ise oduna olan ilgiyi azaltt. Diyarbakr Odun Pazarndaki satclar, bu yl k mevsiminde istedikleri hareketlii göremedi. Geçmi yllarn arayan satclar, odunlar en çok ekmek frnlarna ve villasnda öminesi olanlara sattklarn anlatt.

20 yldr odunculuk yaptn söyleyen Paa Aytürk, evlerinde doal gaz balants olmayan ailelere odun sattklarn söyledi. Aytürk, Buradaki odunlarmz doal gaz olmayanlar daha çok alyor. Piknik yapanlar ve villasnda ömine kullananlara da satyoruz diye konutu.

Günde ortalama 2-3 ton odun sattklarn anlatan Frat Güngören ise, En çok odunu ehirdeki frnclara veriyoruz. Eski günleri arar olduk dedi

Ana Sayfaya Git