Pazarlarda sıkı denetim

Diyarbakır'da İl Pandemi Kurulu tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar, zabıta ekiplerince halk pazarlarında uygulanıyor. 'Seçmece'ye izin vermeyen pazarcı esnafı, maske ve eldiven ile çalışıyor.

Haberler 07.04.2020 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda l Pandemi Kurulu tarafndan koronavirüs tedbirleri kapsamnda alnan kararlar, zabta ekiplerince halk pazarlarnda uygulanyor. Seçmeceye izin vermeyen pazarc esnaf, maske ve eldiven ile çalyor.

Koronavirüs tedbirlerinin üst seviyede tutulduu Diyarbakrda, l Pandemi Kurulu tarafndan pazarlarda maskesiz ve eldivensiz alveri yaplmamas, çocuklarn girilerinin engellenmesi karar alnd. Zabta görevlileri de haftann 6 günü halk pazarlarnn kurulduu bölgelerde denetim yapyor. Ekipler, halk pazarlarnn giriinde dezenfektan ve maske verdii kiilerin vücut scaklklarn kontrol ediyor. Sebze ve meyvelerin seçilerek alnmasnn da yasakland pazarda esnaf, maskesiz ve eldivensiz çalmyor.

HTYAç SAHPLER çN STANT

Öte yandan pazarc esnaf, ihtiyaç sahipleri için de stant kurdu. Esnafn gönüllü olarak poetleyip brakt meyve ve sebzeler, ihtiyaç sahipleri tarafndan ücretsiz alnyor.

Ana Sayfaya Git