Pedalla 29 ili geziyor!

Diyarbakır'da yaşayan ve bisikletle 29 ili gezen 28 yaşındaki Sadık Başaran'ın hayali dünya turuna çıkmak.

Haberler 24.08.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açlk yaparak geçimini salayan Baaran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda i yerinin kstlama gerei kapatlmasnn ardndan isiz kalnca Türkiyeyi bisikletle gezmeye karar verdi.

5 Haziranda bisikletiyle yola çkan ve anlurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya, Mula, Aydn, zmir, Manisa, Balkesir ve Bursa güzergahn takip ederek stanbula ulaan Baaran, daha sonra Karadeniz Bölgesinden Diyarbakra döndü.

Arkadalarnn dalga geçtii ve imkansz gibi gördüü bisiklet turunu gerçekletirmenin mutluluunu yaayan Baarann imdiki hedefi ise bisikletiyle dünyay gezmek.

Bisikletinin bakmn da kendisi yapan Baaran, pandemi sürecinde isiz kald için bir deiiklie ihtiyaç duyduunu söyledi.

Cebindeki son parayla bisiklet aldn anlatan Baaran, öyle devam etti:

Önce Diyarbakrdan Bursaya bisikletimle gitmeyi düünüyordum. Arkadalarm dalga geçince ben de hrs yaptm. Sonra yola çkarak Bursaya yetitim. Buraya kadar gelmiken stanbula gitmeye karar verdim. Hayatmda hiç Karadeniz Bölgesini görmemitim. Oraya geçmeye karar verdim. Samsun hayatmda gördüüm en güzel ehirlerden biriydi. Tekrar bisikletimle Diyarbakra döndüm.

MÜKEMMEL ANILAR BRKTRDM

Bisikletiyle 59 günde 29 ehir gezdiini aktaran Baaran, 5 bin kilometrelik yolda pedal çevirdiini kaydetti.

lk yola çktm zaman imkansz gibi görünüyordu. diyen Baaran, gezdii zaman çok iyi insanlara denk geldiini anlatt.

Baaran, Yolculuum srasnda misafir etmek ve yemek smarlamak isteyen insanlar oldu. Otelde konaklamam konusunda yardmc olmak isteyenler bile çkt. Yolda bana elik eden baz kiiler de oldu. dedi.

Diyarbakrda bisiklet kulübü açmak istediini ifade eden Baaran, unlar kaydetti:

Hayalperest insanlar vardr, benim gibi imkansz gibi görünenleri baarmak isteyen insanlar bir araya toplamak isterdim. 28 yandaym ve hayatmn en güzel anlarn yolda geçirdiim 59 günde yaadm. çünkü mükemmel anlar biriktirdim. Heyecandan kafam çok dolu görünüyor. Sabaha kadar yaadklarm anlatabilirim. Büyük turlara katlmak isterim. Hayalim bisikletimle dünyay turlayp Amerikaya gitmek.

Ana Sayfaya Git