Pembe Otobüs İstediler

Diyarbakırlılar belediyeden "Pembe Otobüs" talebinde bulundu Diyarbakır’ın metropol bir şehir olduğuna işaret eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin "neden Pembe Otobüsleri" devreye sokmadığını ifade ederek, bu yönde hizmet istedi.

Haberler 14.01.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yetersiz kalan ehir içi toplu tama araçlarnda meydana gelen skklklarn kadnlar ve aileler üzerinde meydana getirdii maduriyetlere dikkat çeken Diyarbakr halk, sadece kadnlara has ya da otobüs içinde kadn ve erkekler için ayr ayr dizayn edilmi koltuklarn da tahsis edilmesini istedi.

Kadn ve ailelere yönelik otobüs tahsil edilmesini isteyen Diyarbakrllar ehrin metropol bir ehir olduuna iaret ederek, yaadklar sknt ve maduriyetlerini anlatt.

Cahide Yardm, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden erkeklerin ve kadnlarn ayr ayr binebilecei bir otobüs talebinde bulundu.

TOPLU TAIMA ARACLARI

Otobüslere binerken skntlar yaadklarn ve gençlerin yallara yer vermediine söyleyen Yardm, Kadnlarn ayr erkeklerin ayr binebilecei otobüsleri Diyarbakrda da istiyoruz. Bu ekilde olursa çok güzel olur. Otobüslere binerken sknt yayoruz, yolculuk esnasnda ayakta kalyoruz ve kimse bayanlara yer vermiyor. Gençlerimiz yallarmza yer vermediklerinden dolay yallarmz bile artk ayakta kalr duruma geldi. Büyükehir Belediyesinden erkeklerin ve bayanlarn ayr yolculu yapacak bir otobüs olmas için rica ediyoruz. dedi.

Nihat Demir ise kadn ve ailelere yönelik otobüslerin Diyarbakrda da tahsis edilirse iyi olacan belirterek, En aznda yolculuk esnasnda ayakta durduklar zaman sarkntlk olmaz. Bu konuda dikkat edilmesi gerekir. Belediye bakannda istediimiz bayanlarn gidip gelecei özel bir otobüsün tahsis edilmesidir. diyerek yetkililerden talepte bulundu.

PEMBE OTOBÜS SERVSLER

Murat çoban da kadnlara tahsil edilmi özel otobüslerin muhakkak olmas gerektiini söyledi.

Kadnlarn binebilecei ayr bir otobüsün daha salkl olacan sözlerine ekleyen çoban, Genel olarak baktmzda bayanlar kendilerini mevcut toplu tama araçlarnda rahat hissetmiyorlar, gençlerimiz de artk edep hay kalmad. Yallarmza yer vermez oldular. Minibüslere yaplan uygulamann aynsn otobüslerde de istiyoruz. Koltuk says kadar yolcu alsnlar. ifadelerini kulland.

Zozan Ylmaz da kendilerine özel otobüs istediklerini belirterek, Erkeklerin kadnlara tahsis edilen otobüslere binmemesi gerekir çünkü erkeklerin ayn otobüslerde bulunmas gerçekten ho deil. Bayanlar toplu tamalarda karma ekilde yolculuk yaplmasndan rahatsz oluyor. Biz bayanlara sadece olabilecei otobüs olsun ki kzlarmz ve gelinlerimiz güven de olsunlar.

Elif Ylmaz da araçlarda baz erkeklerin oturup kalkmasn bilmediini ve çok rahatsz olduunu belirterek, Pembe Otobüsün Diyarbakr artlarnda muhakkak olmas gerektiini vurgulad.

Ecevit Yardmc ise kadnlarn erkeklerin de ayr binebilecei otobüslerin olmasnn durumda gayet güzel olacan ve bunun da slama uygun olacan söyledi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git