Penguen yürüyüşü

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı karlı ve buzlu zeminlerde yürürken kaymalara ve düşmelere karşı ellerin ceplerde olmaması, küçük adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Kışın daha güvenli yürüyüş tekniği vardır, penguen yürüyüşü. Ayakların önü biraz açık, vücut biraz öne doğru ve kısa küçük adımlarla yürüme tekniği. Bu teknik bizim daha güvenli yürümemizi sağlayacaktır” dedi.

Haberler 24.01.2022 - 03:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AKUT Genel Bakan Recep alc, yurt genelinde etkili olan karl ve buzlu havalarda insanlarn günlük hayatlarnda dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyarlarda bulundu. Bölgenin corafi artlarna göre k mevsiminde herkesin baz tedbirleri almas gerektiini ifade eden alc, çat üzerinde biriken karlarn büyük tehlike oluturabileceini söyledi.

KAR GÜZELLYLE BRLKTE BAZI TEHLKELER DE BARINDIRIYOR DYEN ALCI, UNLARI SÖYLED:

Özellikle evlerden çatlardan kar dümesi, saçaklardan buzlarn dümesi bizler için ciddi tehlike oluturuyor. Havalar kar yadktan sonra biraz snmaya balaynca saçaklardaki buzlar erimeye balayp daha ciddi bir risk oluturuyor. Bundan daha tehlikeli olan rutinlerimiz de var. Sabah kalktmzda merdivenlerden inerken buzlanmalardan dolay kaymalar, dümeler konusunda tedbirler almamz gerekiyor. Buzlu ve karl zeminlerde dikkat etmemiz gereken baz eyler var. Bunlarn banda ellerimiz ceplerimizde olmamas gerekiyor. Ellerimizin açk olmas lazm. Büyük admlar yerine küçük admlar atmamz gerekiyor. Özellikle giyeceimiz ayakkablarn geni tabanl, kaymaya kar dayankl ayakkablar olursa daha az kazayla ileri atlatacaz. Dar sokaklarda yürürken buralar güne almad için daha çok buzlanma olacaktr, buralarda da dikkat etmemiz gerekiyor

PENGUEN YÜRÜYÜÜ DAHA GÜVENL

Kaygan zeminlerde olas dümelerin ciddi salk problemlerine neden olabileceini belirten alc, Mümkün olduu kadar evlerimizin ve i yerlerimizin önünü temizlememiz lazm. Bu sadece bizim deil, oradan geçen vatandalarn da bu tehlikeden uzaklamasn salamak, k daha güvenli geçirmemize sebep olacaktr. Özellikle kn daha güvenli yürüyü teknii vardr, penguen yürüyüü. Ayaklarn önü biraz açk, vücut biraz öne doru ve ksa küçük admlarla yürüme teknii. Bu teknik bizim daha güvenli yürümemizi salayacaktr diye konutu.

KI KAMPLARI CDD RSKLER BARINDIRIYOR

Karla kapl doada vakit geçirmek isteyen kiilere de uyarlarda bulunan Recep alc, öyle konutu:

K kamplar yaza göre biraz daha keyifli görünse de ciddi riskler barndryor. lk bata nereye ve ne kadar süre gideceimizi muhakkak birilerine bildirmemiz gerekiyor. Giderken yolu biliyor olabiliriz fakat kar yad zaman yolu çok kolay bir ekilde yolu kaybedebiliriz o yüzden k kamplarna giderken muhakkak pusula, GPS gibi bir ey kullanmamz gerekiyor. Orada kaldmz süre boyunca hava artlarn mutlaka kontrol etmemiz gerekiyor ve bu hava artlarna göre donanmla gitmemiz gerekiyor. K kampna kötü bir çadrla gidersek ya da kötü bir uyku tutulumuyla gidersek ciddi tehlikeler yaayabiliriz. Ayrca hava durumunu takip etmediimiz zaman orada yaayacamz bir kar frtnas ya da tipi ciddi ekilde hipotermiye girmemizi, kaybolmamz ve bamza baka tehlikeler gelmesine sebep olabilir. Kn bir tehlike de doada yaayan hayvanlar. çünkü aç ve yiyecek bulmada sknt yayorlar. Bize deil ama yanmzdaki yiyeceklere geldikleri zaman ve bizim onlarla karlamamz durumunda korkup ciddi sorunlar yaayabiliriz

Ana Sayfaya Git