Perdeler açıldı

Diyarbakır'da tiyatroseverler salgın tedbirleri altında sanatla buluşuyor

Haberler 12.11.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda mart aynda perdelerini kapatan Diyarbakr Devlet Tiyatrosu, eylül ayndan beri yeni oyunlar seyirci ile buluturuyor.

Diyarbakr Devlet Tiyatrosu, alnan Kovid-19 tedbirleriyle Otelde Cinayet, Yardmc Aranyor, Baroldeki Kadnlar, Kürk Mantolu Madonna ve Sihirli Kitap adl oyunlar tiyatroseverlerle buluturdu.

Son 2 ayda 27 temsil ile sahnelenen 5 oyunu 4 bin 145 kii izledi.

Salgn nedeniyle salonun dezenfekte edilmesi için oyunlar birer gün ara ile sahneleniyor.

Salonun farkl noktalarnda el dezenfektan bulundurulurken, oturma düzeninde de sosyal mesafe kural uygulanyor.

YENDEN SEYRCMZLE BR ARAYA GELDMZ çN MUTLUYUZ

Diyarbakr Devlet Tiyatrosu Müdürü Uur çnar, mart aynda bütün dünyada etkili olan koronavirüs salgn dolaysyla perdelerini kapatmak zorunda kaldklarn, bu süreçte seyirciden uzak kaldklarn söyledi.

Bu süreçte seyirciyi özlediklerini ifade eden çnar, seyirciden de kendilerine mesajlar geldiini aktard.

çnar, eylülde perdelerini Otelde Cinayet adl oyunla büyük bir mutlulukla açtklarn belirterek, sonrasnda çalmalarn sürdüünü, imdi de Kürk Mantolu Madonna adl oyunu sahnelediklerini aktard.

Salgn sürecinde salon kapasitesini yarya indirdiklerini, koltuklar bir dolu bir bo olacak ekilde düzenlediklerini, salona dezenfektanlar yerletirdiklerini bildiren çnar, seyircilerin HES koduyla oyunlar izleyebildiini kaydetti.

çnar, her türlü tedbiri aldklarn dile getirerek, Seyircimizin de dikkatli olmasn istiyoruz. Umarm bu süreci hep birlikte atlatacaz. Seyircimiz tiyatroyu çok özlemiti. u anda da biletlerimiz sata çkar çkmaz 30 dakikada tükeniyor. Bu nedenle çok mutluyuz. Umarm pandemi sürecini birbirimize yardm ederek, dikkatli bir ekilde atlatacaz. dedi.

Haftada 3 gün oyun sahnelediklerini belirten çnar, Bu süreçte sadece salon kapasitemiz yarya dütü. Bunun dnda bir sknt yaamadk. Yeniden seyircimizle bir araya geldiimiz için mutluyuz. 21 oyuncu kadrosuyla oyunlarmz sahneliyoruz. diye konutu.

OYUNLARI BÜYÜK BR KEYFLE ZLYORUM

Seyircilerden Duygu Gökalp, ngilizce öretmeni olduunu, tiyatroyu çok sevdiini belirterek, Baroldeki Kadnlar adl oyunu izlemek için tiyatroya geldiini söyledi.

Koronavirüse yönelik önlemleri yerinde bulduunu ifade eden Gökalp, güvenli bir ortamda tiyatro oyununu izlediini kaydetti.

Gökalp, Örencilerimle tiyatroya geldik. Burann ortamn güvenli buldum. yi ki geldim. Önlemler gayet yerinde. Mesafe kuralna uyuluyor. Bence gelmekte saknca yok. Oyunlar takip ediyor, büyük bir keyifle izliyorum. çok baarl oyunlar sergileniyor. diye konutu.

Örenci Sema Duman, salgnda evde çok zaman geçirdiklerini söyledi, kültürel aktivitelerden uzak kaldklarn dile getirdi.

Tiyatroyu çok sevdiini belirten Duman, Alnan önlemler de iyi. Oyunu izlemeye gelenler de dikkatli davranyor. Beendim. Gayet iyi. dedi.

Ana Sayfaya Git