Personeli açığa alan HDP'li belediyeye tepki

Diyarbakır'da, HDP'li Kayapınar Belediyesince ihalede görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla 22 personelin açığa alınmasına tepki gösterildi

Haberler 12.09.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, HDPli Kayapnar Belediyesince ihalede görevi kötüye kullandklar iddiasyla 22 personelin aça alnmasna tepki gösterildi.

Memur Sen Konfederasyonu bal Belediye ve Özel dare çalanlar Birlii Sendikas (Bem-Bir-Sen) Diyarbakr l Bakan Mehmet Zeki Yamur, Kayapnar Belediyesi önünde düzenlenen basn açklamasnda, belediye tarafndan, ihalede görevi kötüye kullandklar ifade edilen 22 personelin aça alnd, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulduunun duyurulduunu söyledi.

TEN UZAKLATIRILANLAR

Bir çou Memur-Sene bal personelin görevden alnmasnn herhangi bir hakl sebebinin bulunmadn savunan Yamur, söz konusu ihalenin, ller Bankas tarafndan Kayapnar Belediyesine verilen kredi ile gerçekletirildiini aktard.

Kamuoyunda alg oluturma amaçl, sendika üyelerine yönelik görevden uzaklatrma kararnn alndn dile getiren Yamur, sözlerini öyle sürdürdü:

Büyükehir Belediyesi personelinin imzadan imtina etmesi üzerine, Belediye Bakan Keziban Ylmaz, kastl ve bilinçli bir ekilde ilgili kanuna ve usule aykr olarak dardan ald talimatla, hiçbir resmi görevi ve unvan olmayan Mimarlar ve Mühendisler Odasna kaytl iki mühendisle hazrlad tutanakla alg yaratma telana dümütür. Tutanaklarda imzas bulunan iki mühendisten biri daha önce terör örgütleri ile balants dolaysyla KHK ile görevinden uzaklatrlm ve kamu görevi yürütmekten men edilmitir. Kamu haklarndan men edilmi bir mühendise kastl ve bilinçli olarak hazrlatlan bir tutanak ile büyük bir ksm Bem-Bil-Sen üyesi olan 22 personel aça alnmtr.

SUNULAN GEREKçELER SOMUT DEL

Soruturma ve görevden uzaklatrmalarn Diyarbakr, Van ve Mardin belediyelerine görevlendirme yaplmas, son günlerde PKKnn HDPli belediyeler ile il ve ilçe örgütlerinin balantsnn kamuoyunda yer almas ve özellikle Kayapnar Belediye Bakan Ylmazn sosyal medyada yer alan PKKllar ile ilgili paylamlarnn ardndan yaplm olmas asla tesadüf deildir. PKK destekçisi demeçleri ile Türkiye kamuoyunda gündem olan Kayapnar Belediye Bakannn gündemi deitirmek ve alg yaratmak amacyla gerçekletirdii bu görevden almalarn, görevi kötüye kullanmak ve ihaleye fesat kartrmak ile ilgili uzaktan yakndan herhangi bir gerçeklii bulunmamaktadr. ifadelerini kullanan Yamur, belediyenin daha önce de aralarnda ehit ve gazi yakn ile engellilerin de bulunduu 56 içiyi çeitli bahanelerle görevden uzaklatrdn belirtti.

KÖTÜ KOULLARDA çALITIRILIYORLAR

Birçok personelin görev yerlerinin deitirildiini, kötü artlarda çalmaya zorlandn, sürgün edildiini, kendilerine istifa etmeleri yönünde baskda bulunulduunu dile getiren Yamur, Kayapnara hizmet etmekten baka gayesi olmayan sendika üyesi arkadalarmza, ehit ve gazi yaknlarna, engelli kardelerimize uygulanan mobbinge bir an önce son verilmesini istiyoruz. Kayapnar Belediye Bakan Keziban Ylmazn, kanunlarn kendisine tand yetkileri, keyfiyetle ve hoyratça kullanmak yerine güzel ilçemiz Kayapnara hizmet etmesi için kullanmasn diliyoruz. eklinde konutu.

Kayapnar Belediyesi yetkililerince konuya ilikin açklama yaplmayaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git