Peşpeşe saldırdı!

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde gasp ettikleri araca bomba yükleyen PKK'lı teröristler, önce Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın özel otomobiline ateş açtı, kaçarken 20 kilometre uzaklıkta jandarma kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayınca patlayıcı yüklü aracı infilak ettirdi.

Haberler 10.06.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluktaki saldrda teröristlerin kurunlarna hedef olan baka bir araçtaki müzik öretmeni enay Aybüke Yalçn yaamn yitirip 1 öretmen yaralanrken, jandarma kontrol noktasndaki patlamada 2si asker 3 kii yaraland. Teröristlerden 1i patlamada öldü, kaçan dier terörist aranyor.

PKKl teröristler saat 11.30 sralarnda önce Kozluk Belediye Bakan Ak Partili Veysi Ikn özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ate açt. Bakan Ikn bulunmad otomobilde yeeni avukat Muhammet Ik saldrdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurunlar oradan geçen ve içinde 5 öretmenin bulunduu araca isabet etti.

MÜZK ÖRETMENN KATLETTLER

Saldrda otomobilde bulunan öretmenlerden Kozluk çok Programl Anadolu Lisesi müzik öretmeni 22 yandaki enay Aybüke Yalçn yaamn yitirdi, 1 öretmen de yaraland.

Yaral öretmen Kozluk Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnrken, kaçak teröristlerin bulunduu arac da güvenlik g üçleri takibe ald.

KONTROL NOKTASINDA PATLATTILAR

Kozluk ilçe merkezindeki silahl saldrdan sonra kaçan kaçan 2 PKKl saat 12.00 sralarnda ilçe merkezine 20 kilometre uzaklkta bulunan Bekirhan Beldesine geldi. Bekirhan giriindeki Jandarma Karakolu önünde askerlerin görev yapt kontrol noktasnda yakalanacaklarn anlayan teröristlerden biri inerek kaçt, dieri kontrol noktasna yaklap, askerlerin yannda aracn içindeki bombay infilak ettirdi.

Baka araçlarn da bulunduu kontrol noktasndaki patlamada 2 asker ar, 1 sivil ise hafif yaraland. Bombay patlatan terörist de patlamada öldü.

Patlamadan sonra bölgeye çok sayda ambulans ve takviye birlikler sevk edilirken, yaral askerler önce Batman Devlet Hastanesine kaldrld. Batmanda yaplan ilk müdahaleden sonra yaral 2 asker helikopterle Diyarbakr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesine kaldrld. Bölgede geni çapl operasyon balatld.

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Batman Valilii, bugün Kozluk lçesinde PKKl teröristlerin çifte saldrsyla ilgili yazl açklama yapt. Açklama öyle:

09.06.2017 Cuma günü saat 11.30 sralarnda Kozluk lçemiz snrlar içerisinde 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafndan gasp edilen araç, Kozluk Belediye Bakann içinde olmad, yaknnn kulland özel aracna yönelik silahl saldr gerçekletirilmi, bu saldrda bir baka araçta olan 1 öretmenimiz hayatn kaybetmi, 1 vatandamz ise hafif yaralanarak tedavi altna alnmtr. Olay yerinden kaçan ayn araç Kozluk lçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçleri tarafndan durdurulmaya çallm, araç dur ihtarna uymayarak kendini patlatm ve olay yerinde bulunan 2 askerimiz ve 1 vatandamz yaralanarak tedavi altna alnmtr. Saldry gerçekletiren 1 terörist ölmütür. Olayla ilgili olarak geni çapl operasyon balatlmtr.

Ana Sayfaya Git