Peyzaj çalışması

Kent genelinde asfalt serme, yol yapım, bakım, onarım vekaldırım yenileme çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek için Elazığ Caddesinin refüjünde yeşillendirme çalışması başlattı.

Haberler 17.06.2017 - 03:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, kenti güzelletirmek için asfalt, yol ve kaldrm yapm, bakm ve onarm çalmalarnn yannda park ve refüjleri yeillendiriyor. Elaz Caddesinde asfalt çalmalarna devam eden Büyükehir Belediyesi ekipleri, Elaz Caddesinde hem bordür talarn yeniliyor hem de refüjlerde peyzaj çalmas yürütüyor.

Bordür talar yenileniyor

Dakap Kavandan Seyrantepe Köprülü Kavana doru orta refüjlerde peyzaj çalmas balatan Büyükehir Belediyesi ekipleri, refüjlerdeki bordür talarn i makinalaryla kaldrdktan sonra yerine yenilerini döüyor. Elaz Caddesinin Dakap Kava ve Seyrantepe Köprülü Kava arasnda kalan gidi geli 6 kilometrelik orta refüjün bordür talar yenilenecek.

Refüj yeillendiriliyor

Elaz Caddesinde bordür talarnn yenilenmesiyle birlikte refüjde yeillendirme çalmas balad. Refüjde toprak tesviyesi yapan ekipler, çeitli renklerde petunya çiçeini dikiyor. çalma kapsamnda Elaz Caddesinin orta refüjüne beyaz, krmz, mor ve lila renklerinde toplam 180 bin petunya çiçei dikilecek.

Elaz Caddesindeki asfalt söküm ve asfalt serme çalmalar da sürüyor. Elaz Caddesinde gündüz saatlerinde asfalt sökme çalmas yürüten ekipler, sökümün ardndan gece saatlerinde ise caddeye scak asfalt seriyor. Ekipler, caddenin asfalta hazrlanan ksmnda ilk etapta 8 cm binder tabakas, 5 cm ise anma tabakas olmak üzere toplamda 13 cm kalndnda asfalt seriyor

Ana Sayfaya Git