PKK yıktı, devlet yaptı

Diyarbakır merkez Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, terörden zarar gören evlerinin yeniden inşa edilerek ailelere teslim edilmesi sonrası bölgede incelemede bulundu. Çiftçi, “Terör örgütü PKK tarafından Sur'un 6 mahallesinde yaklaşık 7 bin eve zarar verilmişti. Bu mahallelerin tamamı adeta yok edilmişti. Yapılan çalışmalar sonrası 506 konuttan 379’u kurayla hak sahiplerine teslim edildi ve vatandaşlarımız bu evlerine yerleşmeye başladılar” dedi.

Haberler 29.12.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde terör olaylarndan kaynakl zarar gören evlerin yerine yenileri yaplarak birçok aileye teslim edildi. Sur ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, bölgede incelemede bulunarak hlas Haber Ajans (HA) muhabirine açklamalarda bulundu.

Sur ilçesinin terör örgütü PKK tarafndan büyük bir zarara uratldn aktaran Kaymakam çiftçi, 2015 ylnda Surun çok büyük bir ykma uradn hatrlatt. Terör örgütü PKK Surun 6 mahallesinde yaklak 7 bin eve zarar verdiini belirten çiftçi, Bu mahallelerin tamam adeta yok edilmiti. Tabii çatma sürecinin sona erdii tarihten itibaren Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann önderliinde ve talimatlaryla çevre ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlmz Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, Sur Kaymakaml ve Sur Belediyesi el birliiyle bu bölgenin ayaa kaldrlmas, vatandalarmzn evlerine kavumas noktasnda youn bir gayret ortaya konuldu. Bunun neticesinde bugüne kadar sur içerisinde yaplan 506 konuttan 379u kurayla hak sahiplerine teslim edildi ve vatandalarmz bu evlerine yerlemeye baladlar dedi.

VATANDALARIN MADURYETLER ÖNEML ORANDA GDERLD

Sur ilçesinin Diyarbakra hizmet edecek önemli bir cazibe merkezine dönümesi noktasnda bir gayret olduunun altn çizen çiftçi, Bu evlerin tamam müstakil yapl Diyarbakr mimarisine uygun Diyarbakr evleri, Avlulu Diyarbakr evleri olarak yaplm. Diyarbakrn tarihine, kültürüne, mimarisine, deerlerine uygun bir ekilde ina edilmi evler ve vatandalarmz da bu evlere severek oturacaklar. Diyarbakrn kültürünü, tarihini, medeniyetini sürdürmeye devam edecekler. Tabii sadece buradaki vatandalarmz deil, bu süreçten etkilenen bütün vatandalarmzn hak kaybna urayan, evleri zarar gören bütün vatandalarn maduriyetleri önemli oranda giderildi. Kamulatrma paras isteyen vatandalarmzdan yaklak 3 bin kiiye kamulatrma paralar verildi. Yine TOKnin çöl Güzeli mevkiinde yaplan evlerden isteyen vatandalarmzdan 2 bin 205 tanesine evleri teslim edildi. Sur içerisinde de 379 tane müstakil Diyarbakr kona eklinde evler vatandalara teslim edildi. Dier konaklarn da teslim edilme noktasnda bir çalma devam ediyor. Yine burada yapm devam eden tamamlanan 9 adet otelimiz 147 iyeri de önümüzdeki süreç içerisinde kiralanarak burann çok youn ve katlml bir ekilde Diyarbakra hizmet edecek önemli bir cazibe merkezine dönümesi noktasnda bir gayret var. Burada olan vatandalarmz, Alipaadaki vatandalarmz hepsi önceki evlerinden çok çok daha güzel bir ekilde ve tamamnn huzur içerisinde oturabilecekleri, güven içerisinde oturabilecekleri hem Sura hem Diyarbakra deer katacak, bu mahallelerimize huzur içerisinde inallah yaamlarn devam ettirecekler. Ben, bütün ailelerimize evlerinin hayrl olmasn diliyorum. Bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da yanlarnda olmaya ve bütün sorunlarn çözmeye gayret edeceiz diye konutu.

BÜTÜN çALIMALAR BTNCE SUR KÜLTÜR ADASINA DÖNÜMÜ OLACAK

Sur ilçesinin kültür adasna dönüeceini kaydeden çiftçi, sözlerini öyle sürdürdü:

nallah ksa süre içerisinde hemen yan tarafta bulunan eski Süleyman Nazif lkokulunda kaymakamlk binas olarak biz de tanm olacaz ve bu vatandalarmzla beraber biz de bu mahallelerin yeniden çok daha ihtiaml bir ekilde ayaa kalkmas noktasnda bir gayret içerisinde olacaz. Yine bu mahallelerle beraber terör olaylarndan zarar gören 347 tescilli konak da tamam restorasyon sürecine girdi ve önümüzdeki yl sonuna kadar restorasyon süreçlerini bitip 347 konan da Diyarbakra kazandrlmas noktasnda bir çaba var. Tamamlandnda buras bütün dünya milletlerine hizmet edecek özel bir kültür alanna, kültür adasna dönümü olacak. Ben imdiden hayrl olmasn diliyorum. Evlerine oturan vatandalarna da güle güle kullanmalarn hayr içerisinde kullanmalarn temenni ediyorum.

Ana Sayfaya Git