PKK’nin savaşı Kürt halkı için değil

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'nin Peşmerge'ye yönelik saldırılarını kınayarak, PKK’nin yürüttüğü savaşın Kürt halkı için olmadığına dikkat çekti.

Haberler 07.06.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Kürdistan 24 TVye balanarak PKKnin Pemergeye yönelik saldrlar ile bölgedeki varlna ilikin deerlendirmelerde bulundu, sunucunun sorularn yantlad.

Sunucunun, dünkü PKK saldrsnda 5 Pemergenin hayatn kaybetmesi 8inin de yaralanmasna ilikin sorusu üzerine Yapcolu, yaanan ölümlerden dolay bütün Kürdistan Bölgesi halkna ve Kürdistan Bölgesin idaresine basal, yaralananlara da acil ifalar diledi.

Bizler HÜDA PAR olarak PKKnin Pmerge güçlerine yapm olduu saldryor knyoruz. diyen Yapcolu, PKK ortaya çkt günden bu yana nerede boy gösterdiyse orada huzur ve güvenlik, tehdit altnda olmutur. Ayrca PKK, boy gösterdii yerlerde yaptklaryla bölgede bulunan devletlerin eline operasyonlar için gerekçeler sunmutur. dedi.

PKK ne zaman ki güç sahibi oldu, igalci ve sömürgeci gibi hareket etmeye balad

Yapcolu, Siz de sunduunuz haberinizde açk bir ekilde dile getirdiniz, PKKnin yöneticileri kaçp Kürdistan Bölgesinin snrlar içerisindeki topraklara yerletikleri vakit, mülteciler gibi hareket etmediler. Onlar zayf ve muhtaç durumdayken kendilerine yardm edilmesi çarsnda bulundular ve dediler ki Kardelerinize yardm edin. Fakat ne zaman ki ayaklar yere salam basmaya balad ve güç sahibi oldular, bu sefer igalci ve sömürgeci gibi hareket etmeye baladlar. PKK imdi Kürdistan Bölgesinde kendisini nerede güçlü görürse bunu yapyor. Bunu sadece Kürdistan Bölgesinde yapmyor. Ayns Rojavada da (Suriye Kürdistan) yapyor ve onlardan yani PKKli olmayanlar bölgeden çkartt. diye konutu.

PKK vermi olduu sözde durmad için çözüm Süreci bozuldu

çözüm Sürecine atfta bulunan Yapcolu, HÜDA PAR olarak çözüm Sürecinde taraflarn belirledii yol hakknda demitik ki bu yol ve yöntemden çözüm çkmaz, var olan sorun bu ekilde bir çözüme kavuturulamaz. O zaman bizlerin PKK hakknda üphelerimiz vard. Neden mi? PKK hiçbir zaman verdii sözde durmamtr. çözüm Sürecinde konuulan artlardan bir tanesi PKKlilerin silah brakmas veya silahl güçlerinin snr dna çkmasyd ki bu ekilde çatmalar duracak ve bu merhaleden sonra Kürt meselesi siyasi yol ve yöntemlerle çözülecekti. Ama HDP seçimlerde 103 belediye ve parlamentoda 80 sandalye kazanmasna ramen, PKK tekrar silahl mücadeleyi tercih etti ki bundan dolay çözüm süreci bozuldu. Bana göre Türkiye hükümetinin asl niyeti bu çatmalar durdurmakt. Fakat PKK vermi olduu sözde durmad için çözüm Süreci bozuldu. diye konutu.

Sorunun çözümü PKKnin oradan çkmasyla salanr

Yapcolu, sunucunun uluslararas toplumun PKK saldrlarna tepkisi ve Türkiyenin Irak Kürdistanndaki operasyonlarna ilikin bir sorusuna ise u yant verdi:

Kürdistan Parlamentosunda da PKKnin ve Türkiyenin arasndaki çatmann Kürdistan topraklarndan çkarlmas istendi. Dier taraftan Türkiye yapt açklamalarda PKK orada olduu müddetçe operasyonlarn sürdüreceklerini söylüyor. Bu sorunun çözümü PKKnin oradan çkmasyla salanr. Sorulmas ve cevaplanmas gereken bir soru var: PKK Bizim savamz ve mücadelemiz Kürt meselesi ve Türkiye Kürdistan içindir. diyor fakat sava Kürdistan Bölgesi topraklarnda yapyor. Bunun sebebi nedir? Bana göre PKKnin yürüttüü mücadele Kürt halk için deildir. Neden mi? çünkü bugün baktmzda Kürtlere ait herhangi bir toprak parçasnda eer iki Kürt grup arasnda bir kavga ve çatma varsa muhakkak bir tarafta PKK vardr. PKK en çok Kürtleri hedef alp öldürüyor, mallarna zorla el koyuyor, topraklarn igal ediyor ve Kürtlerin çocuklarn kaçryor. PKK yapt sert açklamalar ve eylemlerden dolay Türkiyenin oraya girmesi için bir gerekçe hazrlyor.

PKK, Kürt halk için deil baka kimseler için mücadele ediyor

Sunucunun, PKKnin, bu saldrlar karsnda cesareti kimden ve nereden aldna yönelik bir sorusu üzerine Yapcolu, Kürdistan ve Orta Dou üzerinde siyasi hesap ve menfaati olanlar PKKyi kullanyorlar. Dier bir deyile PKK, Kürt halk için deil baka kimseler için mücadele ediyor, onlarn ajandalarna göre hareket ediyor ve her kim ki ona bir vazife biçerse o rol ve vazifeyi yerine getiriyor. Baka bir mesele daha var. PKK çok parçaldr ve kendisine ait bir iradesi yoktur. Aralarndaki bir ksm kiilerin iradesi Ankarann elinde, bir ksmnn iradesi Tahrann elinde ve bazlarnn iradesi de Avrupal devletlerin elinde. Bir ey yaplmak istendii vakit ve bir plan hazrlandnda PKKden her ne isteniyorsa PKK de bu plan ve istee göre hareket ediyor. Tabloya baktmz vakit görüyoruz ki, PKK gün geliyor Rusyaya, bir baka gün Amerikaya, gün geliyor rana yaklayor. Parçalardan hangisi güç kazansa veya inisiyatif kullansa PKKnin hareket tarz ona göre deiiyor. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git