PKK'ya yaz darbesi

Şehir merkezi ve kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, yaz döneminde de yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

Haberler 11.09.2018 - 16:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K ve bahar aylarnda krsal YPG/PKKya adeta dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararllkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütüne ar darbe vurdu.

alnan bilgilere göre, 1 Haziran-31 Austosu kapsayan yaz döneminde terör örgütü YPG/PKKnn saldrlarnda 35 güvenlik görevlisi ehit oldu. Aralarnda 11 aylk bir bebein de bulunduu 6 sivilin yaamn yitirdii saldrlarda yaralanan 52 güvenlik görevlisi ve 2 sivil tedavi altna alnd.

Ülkenin bar ve huzurunu bozmaya yönelik saldrlar düzenleyen terör örgütü mensuplarnn peini brakmayan güvenlik güçleri, yurt içi ve dndaki hava ve kara operasyonlarn aralksz sürdürdü. Yaz aylarndaki operasyonlarda, aralarnda örgütün sözde üst düzey sorumlularnn da yer ald 760 terörist etkisiz hale getirildi.

Eli kanl PKK ve örgütün gençlik yaplanmasna yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 775 zanldan HDP ve DBPli yöneticilerin de aralarnda bulunduu 180i tutukland.

Ana Sayfaya Git