Polis Arslan'ı şehit etmişti!

Diyarbakır'da polis memuru Atakan Arslan'ın şehit edilmesine ilişkin davada gerekçeli karar hazırlandı

Haberler 08.05.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polis memuru Atakan Arslann ehit edildii saldryla ilgili davada sanklardan Muhammed Emir Curann arlatrlm müebbet, Ferit Aytekinin müebbet hapis cezasna çarptrlmasna ilikin gerekçeli karar tamamland.

Diyarbakr 13. Ar Ceza Mahkemesince, 19 ubatta görülen karar durumasnda tutuklu sanklar Cura ve Aytekin hakknda verilen hapis cezalarna ilikin 35 sayfalk gerekçeli karar hazrland.

Gerekçede 30 Mays 2020de ehit polis Arslann da yer ald görevli ekibin, 5 Nisan Mahallesinde Cura, Aytekin ve M.Ay üpheli hareketlerinden dolay takibe balad ve dur uyarsna ramen sanklarn kaçarak ruhsatsz tabancayla açtklar ate sonucu Arslann ehit olduu anmsatld.

DELLLER YOK ETMEK çN TÖRTÜNÜ DER ÜPHELYLE DETRM

Sank Curann olaydan sonra ayn mahallede bekar evi olarak kullandklar adrese gittii belirtilen gerekçede, unlara yer verildi:

Cura, saldrda kulland silah A.Kye vererek Bu silah kaybedin, beni de bu beladan kurtarn. dedii, S.Tnin tiörtünü giyerek kendi tiörtünü de S.Tye verip elini, yüzünü ykadktan sonra evden ayrld anlalmtr. üpheli S.T, Curaya tiörtünü vererek, onun tiörtünü de kendisi alarak suç delillerini gizleme veya yok etmek kastyla hareket ettiine yönelik yeterli üphe olumutur.

A.K. ve M.Enin de suç aleti silah siyah poete koyarak gece polise silah bulduklarna dair ihbarda bulunduklar bildirilen kararda, incelemede ruhsatsz silahn Arslann ölümüne sebebiyet verdiinin tespit edildii belirtildi.

Gerekçede sanklar Cura ve Aytekinin çelikili ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik soyut beyanlar olduu ve bu nedenle itibar edilmedii, sanklarn polis memuru olduunu bildii maktule kar hedef gözeterek silahla ate açarak ölümüne sebep olduklar bildirildi.

Kararn deerlendirme ksmnda unlar kaydedildi:

Sanklarn, maktulün yerine getirdii kamu görevi, üzerlerinde ruhsatsz silah bulunmas ve yakalanmamak amacyla Arslan öldürmek suretiyle üzerlerine atl suçu iledii anlalmtr. Bu nedenle sanklarn maktule yönelik sabit görülen kasten öldürme suçu eylemine uyan TCKnin 82/1-g,h maddesi gereince cezalandrlmasna karar verilmitir.

Merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde polis memuru Arslan, beraberindeki polislerle 30 Mays 2020de durumundan üphelendikleri kiilere kimlik kontrolü yapmak istedikleri srada açlan ate sonucu ehit olmutu.

19 ubattaki karar durumasnda sank Cura, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme ve ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan arlatrlm müebbet ile 1 yl, ayn suçlardan Aytekin ise müebbet ve 10 ay hapis cezasna çarptrlmt.

Ana Sayfaya Git