Polis Değil Ev Sahibi!

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hendek ve barikat operasyonları devam ederken, 22 Şubat 2016 günü Bağlar İlçesi'nde yapılan protesto eylemi yapılırken bir sokak içinde 22 yaşındaki Abdullah Yılmaz başından vurularak öldürüldü.

Haberler 24.08.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Ylmazn, korsan gösteriye müdahale eden polisler tarafndan öldürüldüü iddia edildi. Ancak yaplan soruturma sonucunda Ylmazn, 3 kez evini soyduu Mahir Elhakan tarafndan öldürüldüü ortaya çkt.

Firari olan Mahir Elhakan hakknda Haksz tahrik altnda kasten öldürme ve Ruhsatsz silah bulundurma suçlarndan 13 yldan 21 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

Sur lçesinde hendek ve barikatlarn kaldrlmas amacyla düzenlenen operasyonlar ve sokaa çkma yasann portesto edilmesi için 22 ubat 2016 günü Balar lçesinde bir protesto gösterisi düzenlendi. Polisin protesto gösterilerine müdahale ettii saatlerde, olaylarn devam ettii Balar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi 487nci Sokakta Abdullah Ylmaz bandan vurularak öldürüldü. Ylmazn olaylara müdahale eden polislerin açt ate sonucu vurulduu iddia edilirken, Diyarbakr Valilii cinayetin hrszlk nedeniyle ilendiini açklad. Olayla ilgili soruturma balatan Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, öldürülen Abdullah Ylmazn hrszlk, kasten yaralama, konut dokunulmazln ihlal gibi 25 suçtan kayd olduunu ve 10 ayr suçtan arandn tespit etti.

KAMERA KAYITLARINDA GÖRÜLDÜ

Olay yerindeki güvenlik kameralarn inceleyen polis, Ylmazn bir kii tarafndan kovalandn belirledi. Güvenlik kameras görüntülerini olay yerine gelen Ylmazn arkadalarna izleten polis, cinayetten önce maktulü kovalayan kiinin 32 yandaki Mahir Elhakan olduunu tespit etti. Olay yerinde aratrmay sürdüren polis, Ylmazn deiik zamanlarda 3 kez cinayet üphelisi Mahir Elhakann evini soyduunu belirledi. Mahalle sakinleri ile görüerek Mahir Elhakann kimliini tespit eden polis, korsan gösteri srasnda vurulduu iddia edilen Ylmazn, hrszlk yapt için öldürüldüünü ortaya çkard. Kimlii belirlenen Mahir Elhakan, tüm aramalara ramen bulunamazken, hakknda arama karar çkarld.

BRET çN VURACAIM

Olayn aydnlatlmasnn ardndan soruturmay tamamlayan savclk, Abdullah Ylmaz öldüren firari üpheli Mahir Elhakan hakknda Haksz tahrik altnda kasten öldürme ve Ruhsatsz silah bulundurma suçlarndan 13 yldan 21 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede tank A.K.nn ifadesine de yer verildi. Tank A.K., öldürülen Abdullah Ylmazn hrszlk yaptn belirterek öyle dedi:

Abdullah Ylmaz kovalayan kii daha önce perdecilik ii yapan Mahir Elhakandr. 2- 3 ay önce Mahir ile muhabbet etmitik. Mahir, Abdullah Ylmazn 3 kez hrszlk amacyla evine girdiini, denk getirmesi halinde kendisini vuracan ve herkese ibret edeceini söyledi. Ben bunlar Abdullaha anlattm ama umursamad.

SLAH TUTUKLUK YAPINCA TEKMELEM

ddianamenin kabulünün ardndan firari sank Mahir Elhakann yarglanmasna Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumada ifadesi alnan Tank Z.S.D. Abdullah Ylmaz koarken gördüünü belirterek, Mahir Elhakan elinde silah ile Abdullah kovalyordu. Mahirin ate etmesiyle Abdullah yere dütü. Tekrar ate etmek istedi ancak silah patlamad. Silah tutukluk yapnca bana tekme ile vurdu dedi.

Durumada tanklarn ifadesini alan mahkeme, sank hakknda çkarlan yakalama kararnn infaznn beklenmesine karar vererek, durumay ileri bir tarihe erteledi.

Ana Sayfaya Git