Polis Öğrenci Alarmı Verdi!

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, DÜ yerleşkesinde kurulan stantta yeni kayıt yaptıran öğrencilere terör ve suç örgütlerinin ağına düşmemeleri için bilgi veriyor

Haberler 17.08.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Bilgilendirme ve Faaliyetler ile Örenci Faaliyetleri Büro Amirliinde görevli polisler, üniversite yerlekesinde örenci kayt biriminde kurulan stantta, üniversiteye kayt yapmaya gelen örencileri ve velileri karlayarak onlara ikramda bulunuyor. Polisler, örencilere terör ve suç örgütlerine yönelik bilgi içeren broürleri datarak, bu örgütlere kar kendilerini nasl koruyacaklar konusunda bilgi veriyor.

Broürde, suç örgütlerinin gençleri, kendilerini deerli hissedecei ve sorumluluklar yükleyecei bir arkada grubu içerisine çekerek düüncelerini deitirmek için youn çaba gösterdii vurguland. Düünceleri deien gençlerin davranlarnn da deiecei kaydedilen broürde, yaanan bu süreç sonrasnda suç ilemeyi meru olarak görmeye balayan gençlerin hayatlarnn ve geleceklerinin suç örgütleri tarafndan yok edildiine dikkat çekildi.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü ekipleri, Dicle Üniversitesi (DÜ) yerlekesinde kurulan stantta üniversiteye kayt yaptran örencileri terör ve suç örgütleri konusunda bilgilendiriyor.

l Emniyet Müdürlüü Bilgilendirme ve Faaliyetler ile Örenci Faaliyetleri Büro Amirliinde görevli polisler, üniversite yerlekesinde örenci kayt biriminde kurulan stantta, üniversiteye kayt yapmaya gelen örencileri ve velileri karlayarak onlara ikramda bulunuyor.

Polisler, örencilere terör ve suç örgütlerine yönelik bilgi içeren broürleri datarak, bu örgütlere kar kendilerini nasl koruyacaklar konusunda bilgi veriyor.

POLSN HASSASYET

Binlerce yllk geçmiinde farkl inançlar, kültürleri hogörüyle bir arada tutan, sevginin simgesini surlarnda tayan peygamberler ve sahabeler ehri Diyarbakra ho geldiniz. ifadeleri ile balayan broürde, unlar yer alyor:

Unutmayalm geleceiniz, geleceimizdir. Hayatnzdaki bir hatann, tüm dorularnz götürmesine izin vermeyin. Sevgili gençler, uzun ve zorlu bir maratonun sonunda Ben bir üniversite örencisiyim diyebilmenin hakl gurur ve heyecann yayorsunuz. Geleceinize yön verecek olan büyük beklenti ve heyecanla ilk adm attnz üniversite hayatnzn suç örgütleri tarafndan karartlmasna izin vermeyin. Geleceinizi ve büyük umutlarla sizleri üniversiteye gönderen ailenizin hayallerini, kendi ellerinizle yok etmemek için suç örgütlerine ve sizlere masumane görünen yollarla yaklamalarna kar dikkatli olun.

TERÖR ÖRGÜTLERNE KARI

Broürde, suç örgütlerinin gençleri, kendilerini deerli hissedecei ve sorumluluklar yükleyecei bir arkada grubu içerisine çekerek düüncelerini deitirmek için youn çaba gösterdii vurguland.

Düünceleri deien gençlerin davranlarnn da deiecei kaydedilen broürde, yaanan bu süreç sonrasnda suç ilemeyi meru olarak görmeye balayan gençlerin hayatlarnn ve geleceklerinin suç örgütleri tarafndan yok edildiine dikkat çekildi.

Örenci velisi Ejder Güven, emniyetin böyle bir çalma yapmasnn kendilerini mutlu ettiini belirterek, Diyarbakrn tantlmas açsndan emniyetin böyle bir çalma yapmas faydal olmu. Bir örencinin nelere dikkat etmesi, nerelerde kalmas ve yanl insanlarla tanmann verebilecei zararlar hakknda bilgi veriliyor. dedi.

Üniversiteye yeni kayt yaptran örenci Zülfü Özdoan, uygulamann olumlu bulduunu, özellikle dardan gelen örencilere kayt ve sonraki aamalarda nelere dikkat edilecei konusunda faydal bilgilerin verildiini aktard.

Ana Sayfaya Git