Pompaj sulamayla bereket gelecek

Diyarbakır'da Kralkızı-Dicle pompaj sulamasıyla 124 bin 700 dekar alan sulanacak.

Haberler 11.12.2021 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünce, Diyarbakrda yapm süren Kralkz-Dicle P4 Pompaj Sulamas projesiyle 124 bin 700 dekar alan suya kavuacak.

BÖLGEDEK YATIRIMLAR

DS Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Diyarbakrda yaplan yatrmlarla kentin mümbit topraklarn su ile buluturmaya, vatandalara kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki takn riskini azaltmaya devam edildii belirtildi.

TARIMSAL FAALYETLERE

Diyarbakr ve ilçelerinde son dönemde yaplan su yaplarnn artmasnn bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde de önemli rol oynad bildirilen açklamada, DS olarak son yllarda modern sulama projelerini gelitirilerek uygulamaya koyulduu kaydedildi.

Açklamada, unlar yer ald:

BEREKET YAACAK BÖLGEYE

Modern sulama ile tarmda salanan verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl arta neden oluyor. Bu durum bir yandan krsal kalknmann hedeflerinden olan yoksulluun azaltlmas amacna hizmet ediyor bir taraftan da yaam standardn yükselttii için göçü önlüyor. Kralkz-Dicle P4 Pompaj Sulamas Projesinde, 4000 metre güzergahta kaz çalmalar hzla devam etmekte olup, 1600 metre CTP boru imalatlar tamamlanmtr. Proje kapsamnda 425 bin 478 metre HDPE ve CTP boru döenecek.

BASINçLI SU SSTEMYLE

Açklamada görülerine yer verilen DS Genel Müdürü Kaya Yldz, projenin tamamlanmasyla 34 köyün ve 124 bin 700 dekar alann basnçl borulu ebeke ile sulanmasnn salanacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git