Proje Ergani’nin 2045’e kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemede bulunarak çalışmalarla ilgili teknik personelden bilgi aldı.

Haberler 24.02.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürü Frat Tuti, Genel Müdür Yardmclar ile birlikte otomasyon odas, laboratuvar ve tesisin dier ünitelerindeki çalmalar inceledi.

Devlet Su leri (DS) tarafndan yaplan Ergani çme Suyu Artma Tesisinin DSK tarafndan iletildiini anmsatan Tuti, Ergani çme ve Artma Suyu Tesisi ile Dicle Barajndan gelen sularn artlarak vatandalara sunulduunu ifade etti.

Erganinin yllk içme suyu ihtiyacnn 10 milyon metreküp olduunu belirten Tuti, Proje bedeli 126 milyon TL olan bu tesis sayesinde Ergani ve mahalleleri 16 milyon metreküp içme suyuna kavuacak ve 2045 ylna kadar içme suyu ihtiyac karlanm olacak. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan bir süre önce açl gerçekletirilen tesis, günlük 42 bin 500 metreküplük artma kapasitesiyle Ergani ilçesi ve çavl, ölen, Koruköy, Gürünlü, Özbilek, Bademli, Bahçeköy, Deringöze, Gözekaya mahallelerine hizmet vermeye balad.

Ergani pompa istasyonu 6 asl 2 yedek olmak üzere toplam 8 pompadan oluuyor. 14 kilometre terfi hatt, 10 kilometre isale hatt olmak üzere 24 kilometre uzaktaki Dicle Barajndan su temin ediliyor. Fiziksel ve kimyasal artmann yapld tesis, havalandrma, yava kartrc, hzl kartrc, filtre klor temas tank ve kimya ünitelerinden oluuyor.

Ana Sayfaya Git